Рогаті дині, китайські сливи та хвостаті апельсини: де купити екзотичні фрукти у Хмельницькому (ЦІНИ)

Рогаті дині, китайські сливи та хвостаті апельсини: де купити екзотичні фрукти у Хмельницькому (ЦІНИ)
  • Як смакують та скільки коштують екзотичні фрукти у Хмельницькому?

  • Дізнавайтеся у матеріалі.

Замість дині - папайя, замість мандаринів - кумкват, а на десерт черімойя. Як вам таке меню? Навряд чи хтось із хмельничан так харчувався б щоденно. Та час від часу побалувати себе можна. Варто лише придбати кошик з екзотичними плодами.

Саме їхню вартість журналістка “ВСІМ” дізнавалася у хмельницьких супермаркетах та на ринку.

Скільки коштує скуштувати тропіки на смак?

Відео дня

Серце дракона та зоряний фрукт

На прилавках увагу одразу привертає пітахайя, яку ще називають серцем дракона. Цей фрукт буває кількох видів. Червона пітахайя має рожеву шкірку та білий м'якуш з дрібними чорними кісточками. Жовта - менша за розміром, але солодша.

Батьківщина цього фрукта - Південна Америка.

Вартість пітахайї залежить від розміру. У Хмельницькому червоні плоди вдалося знайти за ціною від 123 до 250 гривень за штуку. Жовта обійдеться приблизно у 200 гривень.

Лічі - рожева ягода родом з Китаю. Її називають китайською сливою. Невелика у діаметрі, з твердою шкіркою та негострими шипами. Всередині напівпрозорий соковитий м'якуш з темною кісточкою. Смак лічі схожий на мікс солодкого винограду та сливи.

Вартість - 65 гривень за 100 грамів.

Папайя зовні нагадує велику грушу зеленого або жовтого кольору. Усередині плода - м'якуш, на смак схожий на мікс гарбуза та солодкої дині.

Батьківщина папайї - країни Південної Америки.

У Хмельницькому її можна придбати за ціною від 75.90 до 90 гривень за плід невеликого розміру. Одна велика папайя у фруктовій лавці коштує 350 гривень.

Ківано, яке також називають рогатою динею, на вигляд схоже на перестиглий колючий огірок. Шкірка - помаранчева, з м'якими шипами. Всередині - зелений желеподібний м'якуш з білими насінинами. На смак нагадує ківі, диню й огірок.

Походить з Африки.

Вартість у Хмельницькому - 56.99 гривень за штуку.

Карамбола - фрукт світло-жовтого кольору із зеленкуватим відтінком, який у поперечному розрізі має форму п'ятикутної зірки. Плоди соковиті й хрусткі, на смак від кисло-солодкого до солодкого залежно від сорту.

Батьківщина - Південно-Східна Азія.

У Хмельницькому коштує 67.49 гривень за штуку.

Зміїний фрукт та “міні-мандарини”

Фізаліс зовні схожий на помідори чері. Його ягоди заховані в сухих пелюстках. Вони мають гладеньку шкірку та соковитий м'якуш з маленькими насінинами. На смак плоди кисло солодкі й нагадують аґрус.

Походження - країни Центральної Америки.

У Хмельницькому журналістка ВСІМ знайшла фізаліс вартістю 49.90 гривень за 100 грамів.

Манго - один з найбільш популярних екзотичних фруктів. Продають його не лише у супермаркетах та спеціалізованих магазинах, а й на звичайних ринках. Колір цього фрукта може бути різним - від зеленого до яскраво червоного, залежно від сорту.

Країни походження - Бразилія, Перу, Таїланд, Індонезія, Іспанія та Ізраїль.

Манго можна придбати за ціною від 14.99 гривень по акції до 200-250 гривень за елітний плід в супермаркеті чи на ринку.

Кумкват дуже схожий на маленькі довгасті мандарини. Ці плоди родом з Китаю. У них тонка шкірка та соковитий м'якуш з кісточками. На смак - кисло-солодкі, як мікс апельсина з лимоном. Їсти його потрібно зі шкіркою, цілим або нарізаним.

У Хмельницькому можна придбати кумкват вартістю від 349 до 500 гривень за кілограм.

Фрукт салак має коричневу шкірку, схожу на шкіру змії. Через це його називають зміїним фруктом. Всередині - плід білого кольору з кісточкою всередині. Консистенція салаку нагадує зубчики часнику, а його солодко-кислий смак схожий на яблука та ананас.

Батьківщина - острови Ява та Суматра.

Вартість - 39.50 гривень за штуку.

Маракуя на вигляд схожа на темно-фіолетову кулю діаметром 4-5 см. Фрукт має жовто-зелений м'якуш з їстівними кісточками.

Батьківщина - Бразилія.

У Хмельницькому один невеликий плід можна придбати за ціною від 13.90 до 25 гривень. За велику маракую доведеться віддати 103 гривні.

Фрукт зі смаком крем-брюле

Плід кактуса всередині помаранчевий, з маленькими твердими їстівними кісточками. Кактус-фрукт солодкий і дуже соковитий, за консистенцією нагадує кавун.

Батьківщина - Південна Америка.

Вартість - 56.49 гривень за штуку.

Кокоси - корінні жителі Індонезії, Шрі-Ланки й Таїланду. У Хмельницькому можна придбати як стиглі горіхи з характерною коричневою шкаралупою, так і молоді плоди, які купують заради солодкуватої рідини всередині.

Стиглий кокос на прилавках хмельницьких супермаркетів та магазинів можна придбати за ціною від 19.89 до 24.50 гривень за штуку.
Молодий кокос обійдеться дорожче - від 99.90 до 140 гривень за плід.

Фрукт черімойя має світло-зелену ребристу шкірку та кремовий м'якуш. Всередині є кілька темних кісточок. За словами продавця у фруктовій лавці, смак черімоїй схожий на тістечко крем-брюле.

Країна походження - Перу.

Вартість - 60 гривень за штуку. В одному із супермаркетів черімойю можна придбати за 92.99 гривень за кілограм.

Фейхоа - це ягоди зеленого кольору з желеподібним м'якушем, що містить маленькі їстівні насінини. На смак вони кисло-солодкі й трохи терпкуваті.

Основні експортери - Бразилія, Нова Зеландія та Ізраїль.

Вартість - 109.50 гривень за кілограм у супермаркеті.

Золоті ківі та червоні банани

Гранаділла - жовто-помаранчевий фрукт округлої форми. Її ще називають хвостатим апельсином. Всередині плід має солодкий желеподібний м’якуш з великою кількістю їстівних кісточок.

Гранаділла родом з Анд у Південній Америці.

Вартість однієї штуки - 80 гривень.

Золоте ківі від звичайного відрізняється тим, що у нього гладенька шкірка жовтого кольору. На смак воно солодке, не терпке, з медовим присмаком.

З’явилося внаслідок селекції у 1992 році в Новій Зеландії.

Вартість - 40 гривень за штуку.

Поруч зі звичайними на прилавках вирізняються червоні банани. Вони коротші та товстіші, ніж ті, які ми звикли купувати. М’якуш у червоних плодів має помаранчевий відтінок, але на смак ці плоди не надто відрізняються від жовтих.

Червоні банани родом з Індії.

Вартість у Хмельницькому - від 76.50 до 120 гривень за кілограм.

Ананаси у Хмельницькому можна знайти чи не на кожному прилавку з фруктами. Вартість - від 84 до 390 гривень за штуку. Найдорожчі привозять з Коста-Рики. Продавець у фруктовій лавці на центральному ринку стверджує, що вони мають яскравий помаранчевий колір та дуже солодкі на смак.

Кілограм черешні за 1,5 тисячі

Крім екзотичних фруктів, у магазинах та супермаркетах можна придбати знайомі нам ягоди - черешню, полуницю та малину. Серед них немає жодної позиції українського походження - всі імпортують з-за кордону.

100 грамів голландської полуниці коштують 65 гривень, 100 грамів черешні з Чилі - 150 гривень. Марокканська малина та ожина з Голландії - по 130 та 140 гривень за коробочку.

Де шукали

Фруктову екзотику в Хмельницькому журналістка “Всім” знайшла в переході між павільйонами на центральному ринку. Також тропічні фрукти можна придбати у супермаркетах - широкий вибір пропонують мережі “Delicate” та “Сільпо”.

Можливо, ви знаєте більше локацій, де продають екзотичні фрукти. Діліться у коментарях адресами, про які знаєте.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up