Шафа для учнів за гроші. Як це коментує директор ліцею №17 та що кажуть в департаменті

Шафа для учнів за гроші. Як це коментує директор ліцею №17 та що кажуть в департаменті
Скрін з сюжету ТРК "Місто"
  • Користуватися шафою за гроші - за інформацією із соцмереж таке пропонують учням ліцею №17.
  • Як це пояснює директор і що кажуть в департаменті?

У соцмережах з’явився допис про здачу в оренду шафи в ліцеї №17, що в центрі Хмельницького. Повідомлення про це оприлюднив у Facebook місцевий активіст Андрій Попик. Він розмістив скриншот повідомлення у Viber-групі, що має назву “5-Г фінанси”. Зміст наступний:

Відео дня

Андрій Попик у своєму дописі назвав вище описаний факт “кричущою несправедливістю”. Тим часом мама одного з учнів ліцею №17 розповіла журналістам деталі. Жінка погодилася надати інформацію анонімно. 

За її словами, учням немає де залишати свої особисті речі. Простішими словами - на всіх не вистачає обладнання. Тож, щоб не обирати, хто буде користуватися поличками, ввели орендну плату. Ціна для п’ятикласників за шафу на четвертому поверсі - 450 гривень. Проплативши, користуватися можна до випуску зі школи, тобто до 11 класу. 

Журналістка vsim.ua звернулася із питанням щодо цієї самої шафи до директора ліцею №17 Вадима Пірога. Він вже встиг познайомитися із дописом місцевого активіста. У коментарі ВСІМ назвав все брехнею. Пояснив - у закладі нічого в оренду не здають. До того ж, додав він, учні мають місце для своїх речей в гардеробі. 

Фото зі сторінки Вадима Пірога у Facebook
  • Це брехня. в нас в оренду ніхто нічого не здає. Є шафа, яку ще 10 років тому придбали батьки учнів. Вони закупили це для своїх дітей. Тоді було вільне місце біля класу і там її встановили. Від них шафа передалася їхнім родичам чи знайомим. Адміністрація ліцею до цього жодного відношення не має. Може, коли вони передають користування іншим, вони і беруть якусь плату за це. Ми нікому нічого в оренду не здаємо. У закладі працює гардероб. Там є місце для кожного учня. Про що пише наш місцевий активіст Андрій Попик - я не знаю, - сказав директор ліцею №17. 

Директор департаменту освіти та науки міськради Надія Балабуст також дала пояснення цій ситуації. Як і директор навчального закладу, вона каже про замішання в цій справі батьків колишніх учнів. Мовляв, ті колись вклали кошти й встановили шафу. За словами Надії Балабуст, за ними залишається право здачі в оренду чи навіть її продаж. 

Друзі, а що ви думаєте про здачу в оренду майна в навчальних закладах? 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (45)
  • Саша Сом

    Занадто модна))
  • Татьяна Лапшова

    Але Нi не золото а сертифiкат              на покупку золотa.

    Читач16 reply Татьяна Лапшова

    А що краще 30 букетів, які через три дні відправляється на смітник?
  • Татьяна Лапшова

    А покупка золота для вчительки
  • Тетяна Лук'янова

    Хто не хоче - не бере шафки. Раніше великі ніби дешевші були. За маленьку у 2016, здасться,  220 чи 240 заплатила.  Не стали відмовлятися і перепродавати навіть  коли переїхали  ближче до школи. Цю послугу  не нав'язують.

keyboard_arrow_up