Симчишин прокоментував бюджет Хмельницького-2022

Симчишин прокоментував бюджет Хмельницького-2022
  • Бюджет на 2022 рік ухвалили.

  • Що про нього сказав Симчишин?

Депутати міськради прийняли бюджет Хмельницької ОТГ на 2022 рік. Таке рішення схвалили на засіданні сесії сьогодні, 15 грудня. Нагадаємо, що обсяг доходів та видатків на наступний рік запланований на суму в понад 3,6 мільярда гривень.

Після прийняття рішення про бюджет його прокоментував міський голова Олександр Симчишин. За його словами, останніми роками дохідна частина все більше формується коштом міських платників податків, і все менше — надходженнями з державного бюджету.

— Що стосується самого бюджету — його таким назвати важко, тому що об’єктивно два останніх роки ми дуже сильно втратили динаміку в бюджетній частині. Якщо ми з 2016 року йшли постійно по наростаючій, і ця динаміка тільки наростала, то два останні роки об’єктивно падаємо, хоча велика подяка хмельницьким платникам податків. Саме власні надходження, саме те, що платять платники податків, саме те, що ми заробляємо через оперативне управління фінансами, через роботу з платниками податків, зростає з року в рік. І зараз ми маємо фактично 80% від загального бюджету, а це 3,6 мільярда гривень, з цих коштів 80% — це власні надходження. Тоді як ще 2017 року ця пропорція була 50 на 50. 50% були власні надходження, і 50% були різні трансферти з державного бюджету, — сказав міський голова.

Відео дня

Олександр Симчишин також назвав окремі видатки, які заплановані на 2022 рік:

Показники доходів та видатків міського бюджету 2022 року переглядайте в інфографіках.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleg Dovator

    Нет никакой российского украинский войны. Есть госпереворот. И симчишин, как участник, когда то ответит
  • Олексій Анатолійович

    Кому цікаво , що сказав цей хабарник …

keyboard_arrow_up