Скільки коштує приготувати борщ у Хмельницькому

Скільки коштує приготувати борщ у Хмельницькому
Фото ілюстративне. vsviti.com.ua
  • Однією з головних страв на столі українця є борщ.

  • Для його приготування знадобиться не лише м’ясо, а й овочі, вартість яких необхідно враховувати у різний сезон.

  • Журналісти vsim.ua вирушили на ринки та до магазинів міста, аби порахувати, у скільки обійдеться приготування традиційної української страви.

Борщ часто вважають не лише традиційною, а й найвідомішою стравою української кухні. Різні регіони України славляться своїми рецептами борщу. І в кожному із них - різний набір складових. Однак незмінними залишаються овочі - картопля, капуста, морква, буряк, цибуля, зелень, часом додають помідори, а також м’ясо та сметана. У деяких рецептах замість м’яса також використовують гриби. М’ясо беруть різне - хтось полюбляє з яловичиною, хтось - зі свининою, часто в приготуванні використовують домашню курятину.

Наші журналісти вирушили на прогулянку ринками та супермаркетами міста, аби дізнатися вартість інгредієнтів для борщу. Детальніше про ціни на продукти - у таблиці нижче.

Відео дня
 

Щодо вартості м’яса, минулого тижня ми завітали на ринки Хмельницького. Обирали різні частини  туші свині - від грудинки до вирізки.

Готуємо борщ… і гаманець

Для приготування борщу зі свининою знадобляться перераховані вище інгредієнти. Ми взяли один із рецептів страви, яких є чимало у мережі Інтернет. Відповідно до рецепту і проводитимемо розрахунки.

  • свинячі ребра або інше м'ясо на кістці (наприклад, лопатка) – 495 г - 42,1 гривні;

  • капуста білокачанна – 495 г - 6,9 гривні;

  • буряк – 75 г - 0,93 гривні;

  • помідори свіжі – 220 г - 13,2 гривні;

  • картопля – 390 г - 3,1 гривні;

  • морква – 75 г - 0,82 гривні;

  • ріпчасті цибулини – 125 г - 2,25 гривні;

  • петрушка і кріп (зелень) – 0,5 невеликого пучка - 5 гривень.

  • очищена вода – 2,6 л;

  • олія соняшникова рафінована – 45 мл;

  • горошини духмяного перцю – 3 шт.;

  • листи лавра – 2 шт.;

  • сіль.

Підраховуємо: один з найдешевших борщів зі свининою обійдеться хмельничанину у 74,3 гривні. У вартість ми не врахували олію, сіль та спеції. Вартість інших видів борщу може відрізнятися залежно від вартості м’яса, а також сезонних цін на овочі. Тому ця сума не є остаточною.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга

    Врахуйте затрачений час для визначення оплати праці
  • Valentina Roman

    А еще вода, стоки, газ. Прибавьте,сколько получится?

    Федя Самсонов reply Valentina Roman

    і ще туалетний папір)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up