Скільки коштує сало та м'ясо на хмельницькому ринку і в супермаркеті (ЦІНИ)

Скільки коштує сало та м'ясо на хмельницькому ринку і в супермаркеті (ЦІНИ)
  • У деяких містах вартість сала сягнула 200-300 гривень за кілограм.

  • Невже воно стало дорожчим ніж м'ясо та скільки за національний продукт доведеться віддати у Хмельницькому?

  • Дізнавалася журналістка “ВСІМ”.

Зимового ранку на хмельницькому центральному ринку не дуже людно. У м'ясному павільйоні покупців менше, ніж продавців. Та й ті переважно ходять між прилавками, придивляючись до товару. Дізнавшись вартість, переходять до іншого в пошуках більш вигідної ціни. Хоч людей небагато, у величезній залі гамірно. Через стук сокир важко розібрати хто й що говорить.

На її столі рядами викладений товар, на обличчі маска, сама - у фартуху на зимову куртку, бо в павільйоні холодно. 

Відео дня

Новини про те, що один з найулюбленіших українських продуктів б’є цінові рекорди за останні тижні розлетілися низкою ЗМІ. У Києві тонке сало продавали по 120 гривень за кілограм. Товстіше - за 200-250 гривень і 300 - за генеральське. У Вінниці два тижні тому за кілограм сала просили від 80 до 200 гривень, на ринку в Житомирі ціна сягала 180 гривень. І це при тому, що вартість свинини коливалася в межах 105-115 гривень.

Які ціни у Хмельницькому?

Вартістю продуктів цікавлюся у молодої продавчині Альони. Про те, що сало подорожчало, знає. Але сама дорогих делікатесів запропонувати не може. 

Сало по 50 гривень

Сало з великою кількістю м'ясних прожилок продає по 120 гривень.

Свинячу лопатку та задню частину тушки жінка продає по 100 гривень за кілограм. Вирізка - 120 гривень.

У грудні ціни знизились

“Грубе” сало, як називають його продавці, вдалося знайти на прилавку Руслана. Чоловік торгує лише ним, м'яса у нього на столі немає. Розповідає, що ціни у грудні вже знизились.

Покупців, за його словами, мало. Та це не так через ціни, як через бідність.

У чому причина такого здорожчання, пояснила продавчиня за іншим прилавком. Наталя.

Товар на продаж вона бере як у фермерів, так і в домашніх господарствах. Останнім часом прибутку від бізнесу має небагато.

За день вона продає до 50 кілограмів свинини, а раніше продавала удвічі більше.

Загалом продавці кажуть, що зараз у них “затишшя”. Ближче до свят очікують пожвавлення торгівлі, тоді й ціни зростуть. Кажуть, передусім подорожчає м'ясо, однак запевняють - суттєвої різниці з торішньою вартістю не буде.

Отже, на ринку ціни на сало коливаються від 50 гривень за тонкі пласти до 150 гривень за кілограм “грубого” сала. Животина, або сало з м'ясом, продають по 120-140 гривень за кілограм. Задня частина свині та лопатка коштують 100-110 гривень, вирізка - 120-140, шия - 140 гривень за кілограм.

Що в супермаркетах

У м'ясному відділі одного з міських супермаркетів сала знайти не вдалося, є лише м'ясо. Ціни на нього дещо вищі, ніж на ринку. Підчеревок продають по 114 гривень, окіст - по 127, шия  - по 163, вирізка - по 165 гривень за кілограм.

На сайті іншого супермаркету, де доступні онлайн-замовлення, свіжого сала немає. Але пропонують купити солене. Вартує воно 329 гривень за кілограм. Таке ж, лише обваляне у меленому перці, коштує 339 гривень за кілограм.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Людмила Швец

    С ценами в стране полный бардак... без комментариев...
  • Читач19

    Треба село піднімати, а не податки, депутати з розуму з'їхали. Ганьба.
  • Ирина Мартынюк

    Подуріли.......
  • Денис Загнитко

    Пусть сами кушают

keyboard_arrow_up