Скільки коштує земля у Хмельницькому та селах?

Скільки коштує земля у Хмельницькому та селах?
Ілюстративне фото
  • Купити ділянку можна як у центрі, так у селах неподалік міста.

  • Ми дізналися, де земля дешева, а де «золота».

Чимало власників міських квартир мріють про садовий або дачний будинок, де можна відпочивати чи вирощувати городину. Якщо ж власної землі немає, її можна купити. І їхати для цього далеко не треба. Хмельничанам пропонують для придбання земельні ділянки як у межах міста, так і неподалік нього — в навколишніх селах.

Ми переглянули оголошення на сайті dom.ria.com щодо продажу землі, які опубліковані цього місяця. Нарахували таких 67. Проаналізувавши їх, з’ясували, скільки в середньому коштує земля загалом та в окремих мікрорайонах та селах.

Скільки коштує земля

Відео дня

Загалом показники ринку землі такі:

Ми розрахували середні ціни на землю в мікрорайонах та селах, але тільки якщо для кожного з них є мінімум три оголошення. Очікувано найдорожчими є земельні ділянки у центрі Хмельницького — в середньому понад 1,4 мільйона за сотку. Тим часом найдешевша земля в Олешині — понад 9 тисяч гривень за сотку. Дані по мікрорайонах та селах переглядайте на інфографіці та карті.

 

За що просять найбільше грошей

Найдорожчими ділянками, які продаються, є розташовані у Хмельницькому. На ціну впливає розташування. Чим ближче до центру, тим вона вища. Важливу роль грає і те, чи є там будинок, підведені комунікації та наявність дозвільної документації.

Вулиця Грушевського — 2 967 359 гривень за сотку

Земельна ділянка площею 337 квадратних метрів розташована у центрі Хмельницького. На ній розташований будинок площею 56,7 квадратного метра. Підведені газ, світло, вода та каналізація. Вартість складає 10 000 001 гривню.

Вулиця Кам’янецька — 1 001 855 гривень за сотку

Площа земельної ділянки складає 385 квадратних метрів. Вона розташована на Кам’янецькій біля СІЗО в глибині масиву забудови. Підведені газ, світло, вода та каналізація. Вартість ділянки складає 3 857 143 гривні.

Вулиця Чорновола — 448 980 гривень за сотку

Ділянка площею 7 соток розташована поряд із магазином «Цвях» на Чорновола. Наявні газ, світло, вода та каналізація. Власник пропонує її під забудову. В оголошенні зазначено, що є всі дозвільні документи. Вартість ділянки складає 3 142 857 гривень.

Мікрорайон Ружична — 95 918 гривень за сотку

Земельна ділянка розташована біля річки в мікрорайоні Ружична. Її площа — 7 соток. Підведені газ та світло. Вартість — 671 429 гривень за ділянку.

Мікрорайон Дивокрай — 85 714 гривні за сотку

Площа земельної ділянки складає 10 соток. Вона пропонується під житлове будівництво — є готовий проєкт та розпочата підготовка до робіт. Підведені газ, світло та вода. Вартість ділянки — 857 143 гривні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up