Скільки переселенців знайшли роботу у Хмельницькому: цифри і професії

Скільки переселенців знайшли роботу у Хмельницькому: цифри і професії
  • У Хмельницькому і громаді живе вже більше 40 тисяч переселенців.
  • Їм пропонують стати на облік і працевлаштуватись у центрі зайнятості.
  • Дізнавались, скільки з них таким способом вже знайшли роботу. 

У Хмельницькому почали займатись працевлаштуванням переселенців з перших днів, коли велика їх кількість почала прибувати до міста. Хтось залишався тут на ночівлю, кілька днів і їхав в західному напрямку, інші ж знайшли тут тимчасовий, але дім. 

Наразі в межах Хмельницької  громади залишилось орієнтовно 43,4 тисячі переселенців. Принаймні, такі дані озвучують у міській раді. Дізнавались, скільки з них подали заяву на працевлаштування і в яких сферах зараз працюють. 

Влаштувались на роботу менше півсотні

Відео дня

Від 24 лютого, тобто з початку повномасштабного вторгнення росії, до Хмельницької обласної служби зайнятості звернулось 2 868 переселенців. Із них 1589 мають довідку про статус внутрішньо переміщених осіб. Про це журналістці “ВСІМ” розповіла начальник відділу інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості Ольга Надоліна. За її словами, роботою забезпечено 187 осіб по області, а от по Хмельницькому працевлаштовано 43 переселенців. З них 20 мають довідки про статус ВПО.

Яку роботу пропонують переселенцям?

Станом на 6 червня у базі даних обласної служби зайнятості є 1 334 вільні вакансії. Зазначають, що найбільшим попитом користуються професії швачки, продавця, також слюсарі, водії, кухарі, бухгалтери, охоронники і вантажники. 

  • Переважна більшість переселенців зараз працевлаштована на підприємствах переробної промисловості, комунальній сфері, у сільському господарстві, сфері охорони здоров’я тощо, - каже Ольга Надоліна. 

6 500 гривень для бізнесу

Нагадаємо, за працевлаштування вимушених переселенців роботодавці можуть отримати допомогу від держави - 6 500 гривень

Документи для компенсації витрат на оплату праці у розмірі 6,5 тисяч гривень подали 147 роботодавців на Хмельниччині.  Ці підприємці працевлаштували 213 внутрішньо переміщених осіб.  У Хмельницькому таку компенсацію отримали 33 підприємці. Роботодавці працевлаштували у себе 45 переселенців. 

Хто може подати заяву?

Тільки роботодавці, які:

  • працевлаштували внутрішньо переміщену особу із заробітною платою не менше від мінімальної (6500 грн), 
  • перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 
  • подали податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік та не є неприбутковою організацією.

Компенсацію можна отримувати два місяці - за перший та другий місяць роботи вимушеного переселенця. Заявку на компенсацію витрат може оформити тільки роботодавець через 5 днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Довідка:

За 3-5 червня у громадських приймальнях на території міста, ЦНАПі та через застосунок Дія зареєструвалися, як внутрішньо переміщені особи - 114 переселенців, починаючи з 16 березня кількість зареєстрованих ВПО у Хмельницькій громаді – 32 554. 

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anna Frolova

    А ось так живуть біженці з Західної України : " Кому война - кому мать рідна . Как зарабатывают на войне 💰
    Жизнь как.....
  • Владимир Шевченко

    Своим её нету  ,чё уж там про них говорить 😆

keyboard_arrow_up