Скільки заробляють працівники хмельницького СІЗО (ІНФОГРАФІКА)

Скільки заробляють працівники хмельницького СІЗО (ІНФОГРАФІКА)
Фото з архіву редакції
  • У хмельницькому слідчому ізоляторі працює близько 200 осіб.
  • Дізналися, скільки заробляють працівники на різних посадах.
  • А також про те, кого шукають на роботу та скільки пропонують.

Хмельницький слідчий ізолятор - місце, де очікують на вирок або перегляд справи сотні ув’язнених. Всі вони є жителями області або ж стали причетними до злочинів на території Хмельниччини. Контроль за усіма ними здійснюють працівники установи. Таких в СІЗО нараховується близько 200. Робота на кожній посаді оплачується по-різному. Все залежить від вислуги років і окладу. Скільки ж заробляють в слідчому ізоляторі та кого шукають на роботу? Про це читайте в цьому матеріалі. 

Шукають інспекторів у відділ режиму й охорони

Заступник начальника хмельницького СІЗО Вадим Остапюк розповів, що із 200 працівників, в установі працює 40 жінок. На кожній посаді можуть отримувати різну суму. Однак мінімальна заробітна плата становить 9 тисяч гривень. 

Нет описания.

Відео дня

Наразі в слідчому ізоляторі є відкриті вакансії на атестовані посади молодших інспекторів у відділ режиму й охорони. Перш ніж приступити до роботи, необхідно пройти службу у Державній кримінально-виконавчій службі. Це дасть можливість отримати соціальний захист і гарантії як під час проходження служби, так і після виходу на пенсію. А також кар’єрний ріст, пільговий обрахунок вислуги років для призначення пенсії, зарахування вислуги до страхового стажу і стажу держслужби. 

Вимоги до кандидатів - чоловіки, віком до 45 років, які спроможні за особистими, діловими та моральними якостями. Особи повинні мати певний освітній, професійний рівень й за станом здоров’я ефективно виконувати відповідні службові обов’язки.

Зарплати начальника, заступників, охоронців та інших працівників

Окрім наявних вакансій, журналістка vsim.ua поцікавилася розміром заробітної плати працівників СІЗО. Для цього оглянула декларації із вказаними доходами за 2020 рік. Дізналася, скільки минулого року заробив начальник установи і його двоє заступників. А також - заступник начальника з режиму охорони і оперативної роботи, молодші інспектори цього ж відділу, фотодактилоскопіст, старший інспектор з виховної та соціально-психологічної роботи, начальник їдальні, старший по корпусному відділенні та начальники інших відділів.

Найвищу зарплату отримує начальник СІЗО Руслан Сухораб. За минулий рік він заробив 328 808 гривень. А його середня місячна зарплата становила 27 400. Окрім основного доходу, він має інший. Минулого року він склав 38 357 гривень. Руслан Сухораб має і заощадження. На його рахунку є 142 362 гривні. 

Зарплата заступника начальника СІЗО Вадима Остапюка минулого року склала 290 762 гривні. Так, середня місячна - 24 230 гривень. Заощаджень та інших доходів він не має. 

Інший заступник начальника Олег Богданов у 2020 році на своїй посаді мав 291 369 гривень, тобто середня місячна зарплата - 24 280 гривень. Серед інших доходів - 21 228 гривень. Також він має заощадження - 17 853 гривні. 

Середньомісячна зарплата нижчих за званням, скажімо одного із молодших інспекторів відділу режиму й охорони, становить 9 739 гривень. Іншого інспектора цього ж відділу - 11 426 гривень. Начальники решти відділів у СІЗО мають близько 18 тисяч в місяць. А начальник їдальні - близько 11 521 гривню.

Молодший інспектор-фотодактилоскопіст минулого року в місяць мав приблизно 12 768 гривень. Приблизно стільки ж заробляє старший інспектор з виховної та соціально-психологічної роботи. Середня місячна зарплата цього працівника складає 12 367 гривень.

Детальніше дані по зарплатах працівників СІЗО дивіться в інфографіці.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Віктор Білик

    Не знаю скільки в СІЗО но на зоні непогано .Там цілі фабрики працюють і все нелегально
  • Валентина Татаринська

    Без жінок навіть СІЗО не обходиться.Чоловіки трудяги.
  • Валерий Дорогань

    Им вообще можно не платить, зэки и так бабло несут

    Валерий Дорогань reply Валерий Дорогань

    Малик Исламов мафиози в погонах

    Валерий Дорогань reply Валерий Дорогань

    Малик Исламов бизнес там у них а не служба ..

    Малик Исламов reply Валерий Дорогань

    Валерий Дорогань … точно! Всех в АТО!

    Валерий Дорогань reply Валерий Дорогань

    Малик Исламов а то...

    Малик Исламов reply Валерий Дорогань

    Валерий Дорогань значится знатно «несутся»)))

    Валерий Дорогань reply Валерий Дорогань

    Малик Исламов как то брал шлакоблок в колонии...офицеры все в золоте и лишнем весе, бабло рекой...

    Малик Исламов reply Валерий Дорогань

    Валерий Дорогань зеки просто так бабло не несут))) им «что-то» тоже нужно нести…
  • PutnickFree

    200 працівників на 200 ув'язнених?

keyboard_arrow_up