Справа Лабазюка: НАБУ повідомило про завершення слідства

Справа Лабазюка: НАБУ повідомило про завершення слідства
  • Вищий антикорупційний суд України розглядав справу з хабарем, в якій фігурує Сергій Лабазюк.
  • Він пробув у СІЗО менше доби і вийшов під заставу в 40,2 мільйони гривень. 
  • Що відомо станом на зараз?

Депутата Верховної Ради Сергія Лабазюка підозрювали у спробі дати хабар. Про це стало відомо наприкінці листопада. Мовляв, нардеп хотів заплатити урядовцям, щоб багатомільйонний ремонт мосту дістався його фірмі.  Таке звинувачення підготували тоді для Лабазюка спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро.  

Йшлося про те, що Лабазюк просив дати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на загальну суму в мільярд гривень. За це пообіцяв 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії, яка мала стати підрядником. 

Справу депутата розглядав Вищий антикорупційний суд. Додамо, що 28 листопада йому обрали запобіжний захід - тримання під вартою в Київському слідчому ізоляторі, де він мав пробути до 21 січня 2024 року. Щоправда, суд також встановив розмір застави - це 40 мільйонів 260 тисяч гривень. Цю суму і заплатив Лабазюк та вийшов із СІЗО. Що відомо про справу зараз?

Відео дня

Вчора, 11 січня, НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою у хабарництві. За їхньою інформацією, вдалось задокументували три епізоди злочинної діяльності. 

«Після надходження 50 мільйонів гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів США», - повідомляє НАБУ. 

Також в НАБУ додають, ще триває розслідування стосовно власника товариства та керівниці одного із держпідприємств, які пропонували очільнику Міністерства відновлення неправомірну вигоду у вигляді нерухомості. Перевіряють можливу причетність інших осіб.

Довідка:

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Ділянки, зарплати і гроші на рахунку: декларації прокурорів Хмельниччини (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Ніна Гуменюк

    Як можна засуджувати людину коли нічого толком незнаєш.?.
  • maria bulavko

    Що казати,якщо казати нічого.Сказати ЖАХ,це не сказати нічого.
  • Танюшка Пилипчук- Косовская

    Без коментарів світ перевернувся мало мало на тому світі досить буде гріхи боком повилазят
  • Тетяна Макуха

    Ппц

keyboard_arrow_up