Старовинний маєток на Хмельниччині виставили на аукціон

Старовинний маєток на Хмельниччині виставили на аукціон
Фото ілюстративне - prozorro.sale
  • Фонд Державного майна втретє оголосив приватизацію маєтку Периторіна у Деражні.

  • Хто продає історичну пам'ятку та чому попередні торги були невдалими - читайте у матеріалі.

Маєток адвоката Периторіна - чи не найгарніша споруда у містечку Деражня Хмельницької області. Одноповерхова будівля з ніжно-блакитним фасадом розташувалася на вулиці Миру, 89. Збудували її з цегли та каменю в 1917 році. Підлогу, сходи та перекриття даху виготовили з дерева.

У 1918 у цьому приміщенні відкрили першу в місті гімназію, за радянських часів його  використовували для потреб трудової школи та Будинку Піонера. Згодом же на нього чекало тривале запустіння.

Маєток включили до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Хмельницької області у 2013 році. Нещодавно приміщення площею 712,9 квадратних метрів виставили на торги.

Відео дня

Чому вирішили продати, запитуємо в Наталії Капранової, контактної особи по об'єкту. Вона каже, що маєток перебує на балансі Головного управління Міністерства юстиції України й рішення про його передачу на приватизацію приймали саме там.

Маєток продають не вперше

Історичну пам'ятку намагаються передати в приватні руки втретє. Перший аукціон вже відбувся 7 квітня 2021 року. Стартова ціна лоту складала 319 тисяч 379 гривень.

Вона каже, що відмови можуть бути пов'язані з тим, що зараз будівлю для своїх потреб використовує релігійна громада Православної Церкви.

Торги перенесли на літо. Другий аукціон мав відбутися 25 червня, однак його скасували. Сталося це через те, що ціну лоту зменшили вдвічі - до 159 тисяч 689 гривень. Така суттєва знижка суперечить законодавству.

Фото ілюстративне - prozorro.sale 

Третій аукціон планують провести 23 липня 2021 року. Заявки на участь прийматимуть до 19:51 години 22 липня 2021 року.

На сайті Фонду держмайна зазначено, що в разі купівлі майбутній власник змушений буде відшкодувати Регіональному відділенню Фонду витрати на проведення оцінки маєтку. Сума витрат складає 12 тисяч 200 грн. Крім цього йому необхідно буде укласти з органом охорони культурної спадщини договір, що забезпечить збереження пам'ятки архітектури.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up