У Хмельницькому подорожчав хліб. На скільки й чому

У Хмельницькому подорожчав хліб. На скільки й чому
Фото ілюстративне
  • Із 1 жовтня ціни на деякі види хліба зросли більш як на 10 %.

З 1 жовтня у Хмельницькому подорожчали хлібобулочні вироби. Ціни на свою продукцію підвищили найбільш популярні постачальники - “Хмельницькхліб”, “Поділляхліб” та “Агробізнес". Вартість їхніх товарів зросла орієнтовно на 10%.

У магазинах товар виробника “Хмельницькхліб” подорожчав на 2 гривні. Раніше буханець пшеничного чи житнього хліба коштував 16 гривень, зараз - 18 гривень

Ціна залежить від торгівельної точки, бо кожен підприємець встановлює на продукцію власну націнку. У деяких магазинах вартість буханця сягнула 18.50 грн.

Відео дня

Продукція від волочиського постачальника “Агробізнес” додала в ціні приблизно на 1 гривню. Однак тут вирахувати здорожчання важче, кажуть продавці. Бо цей виробник пропонує широкий асортимент товарів й ціни на кожен з них відрізняються.

Хліб виробника “Поділляхліб” подорожчав на 1.5-2 гривні.

У супермаркеті ціни на хлібобулочну продукцію як власного виробництва, так і від постачальників, поки не змінилися. Ціни на пшеничний та житній хліб із власної пекарні супермаркету стартують від 15 гривень за буханку стандартного розміру. Менші хлібини можна придбати за нижчими цінами.

Як розповіли на підприємстві “Хмельницькхліб”, ціни підняли на всі хлібобулочні вироби та випічку. Основна причина - подорожчання виробництва. Зросли ціни на енергоносії - газ та електроенергію. Відповідно, перемелювання борошна стало коштувати дорожче, так само як обслуговування печей.

Крім цін на енергоносії, зросла вартість сировини. Зерно ж подорожчало через зростання цін на паливо та мінеральні добрива. Останні, за словами підприємців, цьогоріч подорожчали майже удвічі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Читач79

    Клоуни,шоумени на Трускавець бухати,а за що? Ось і  відповідь.Граблять людей куди не глянь,все тільки ля-ля і щоки  з шиями наїдають.Гнати цю погань..!

    Читач62 reply Читач79

    Ситий голодному не товариш.
  • Читач79

    Що не говоріть,клоунів більше слухайте й дивіться.95 квартал,ліги сміху і т.д.Все дорожчає,куди не глянь
  • Ольга Зайцева

    Коли вже заробітна плата подорожчає?
  • IGOR

    Уже даже не знаю, что должно произойти, чтобы люди вышли из анабиоза... Терпеть наверное будут даже цену в 50 гривен, которая с ценой на газ в 1450 долларов (38 гривен за куб) - вполне реальная перспектива...

    Рост Сергеев reply IGOR

    На что намекаешь?

    IGOR reply Рост Сергеев

    Там всё написано достаточно прямо. Когда булку хлеба за 50 гривен купишь - может и до тебя дойдёт...

    Рост Сергеев reply IGOR

    До меня уже давно всё дошло) Независимость самая дорогая вещь в мире.

    IGOR reply Рост Сергеев

    А в чём независимость? В том, что мы (население) покупаем газ собственной добычи, но по спотовым спекулятивным ценам, потому, что это предусматривает Соглашение об ассоциации c ЕС? Никакой независимости в этом не вижу. Были зависимы от одних, теперь зависимы от других...

    IGOR reply IGOR

    Костенко когда-то написала, не добавить, не убавить: Україно, чи ти була колись

    незалежною, хоч на мить

    Від кайданів, що волю сковують?

    Від копит, що у душу б’ють?

    Він чужих, що тебе скуповують?

    І своїх, що тебе продають?

keyboard_arrow_up