У кого дешевше? Порівняли тарифи на інтернет в Хмельницькому

У кого дешевше? Порівняли тарифи на інтернет в Хмельницькому
Фото ілюстративне
  • Послуги інтернету в Хмельницькому надають сім компаній.

  • Які пропонують найнижчі ціни, а в кого можна взяти роутер майже задарма?

  • Читайте та дізнавайтеся.

У Хмельницькому є сім провайдерів домашнього інтернету. Вони підключають тарифи з різною швидкістю. Це може бути 50, 100 чи 200 Мбіт/с залежно від потреб користувача та кількості пристроїв, з яких будуть заходити в мережу. Найбільш поширений тариф - до 100 Мбіт/с. Його вартість у різних компаній відрізняється.

Крім цін на тарифи, проаналізувати ще дві послуги - вартість підключення та можливість взяти у користування чи купити роутер. Результати дивіться в публікації, а наприкінці голосуйте за провайдера, який вважаєте найкращим.

Ціни на тарифи

Безлімітний інтернет зі швидкістю до 100 Мбіт/с від провайдера Еверест коштуватиме при підключенні 50 гривень на місяць. Такими є умови акції, які зараз пропонує провайдер. Надалі ціна, згідно із прейскурантом, становитиме 120 гривень на місяць.

Відео дня

Крім того, з тією ж швидкістю провайдер надає обмежену кількість можливого трафіку - 200 ГБ за 100 гривень, 50 Гб за 70 гривень та 2 Гб за 35 гривень на місяць.

Вартість тарифного плану від Укртелекому залежить від географії й типу підключення.

До прикладу, інтернет зі швидкістю трафіку до 100 Мбіт/с коштуватиме 200 гривень для жителів будинку, де є понад 11 окремих помешкань. Якщо помешкань менш як 11, вартість послуги може зрости до 260 гривень на місяць.

Крім цього, Укртелеком пропонує підключення абонентів по телефонній лінії. Інтернет зі швидкістю трафіку до 20 Мбіт/с буде коштувати від 170 до 235 гривень на місяць.

Провайдер "Воля” новим абонентам пропонує два тарифи на вибір.

Перший - зі швидкістю 100 Мбіт/с за 200 гривень на місяць. На нього впродовж першого року місячна абонплата становитиме 99 гривень.

Другий тариф зі швидкістю до 200 Мбіт/с коштує 235 гривень на місяць.

В DataGroup також діє два тарифи. Стандартний до 100 Мбіт/ коштує 169 гривень на місяць. Ця компанія пропонує складну акційну систему. Так, з 1 по 6 місяць абонент сплачує 99 гривень, з 7 по 12 місяць - 119 гривень, з 13 по 18 місяць - 139 гривень. Повну суму по тарифу абонент починає платити аж через півтора року після підключення.

Можна підключити тариф зі швидкістю інтернету до 1 Гбіт/с за 299 гривень.

Київстар для підключення домашнього інтернету пропонує лише один тариф зі швидкістю трафіку до 100 Мбіт/с. Вартість послуги - 200 гривень на місяць.

Перші три місяці діє знижка у розмірі 50%. Впродовж цього часу абонент сплачуватиме по 100 гривень, далі - повну суму.

Якщо при підключенні придбати роутер, на перші три місяці зроблять знижку 60%, Тоді абонент буде платити 80 гривень на місяць, а потім повну суму.

Інфодом пропонує лише один тариф на підключення зі швидкістю до 100 Мбіт/с. Його вартість -  49 гривень на місяць, але діятиме він лише кілька місяців. Після закінчення цього строку користувачів переведуть на інші тарифні плани.

Провайдер Х-CITY підключає швидкісний інтернет до 100 Мбіт/с за 100 гривень на місяць у багатоквартирних будинках та 150 гривень на місяць у приватному секторі. Нові та вже підключені абоненти можуть скористатися тарифом X100+ й впродовж пів року сплачувати 70 гривень на місяць.

Власники приватних будинків можуть підключити інтернет зі швидкістю до 300 Мбіт/с за 250 гривень на місяць.

* Ціни вказані за умовами акцій, які пропонують провайдери. У тексті вище пояснено, якими будуть тарифи після їх завершення.

В інфографіці вказані ціни на тарифи для мешканців багатоквартирних будинків. Для приватного сектору вони можуть відрізнятися.

З інфографіки видно, що найнижчі тарифи, із врахуванням акцій, у двох провайдерів - Еверест та Інфодом. Проте цінова політика в останніх поки не чітко визначена. Провайдер закликає підключатися нових абонентів, проте не повідомляє скільки їм доведеться платити після закінчення акції. Натомість Еверест більш чітко прописує умови. Тарифи інших провайдерів є вищими. У декого ціна за місяць користування інтернетом більша, ніж та, яку потрібно заплатити за інтернет та телебачення разом в інших. Ціни на ТБ ми проаналізуємо також. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Вартість підключення

Київстар нових абонентів до мережі підключає безкоштовно. Укртелеком - за символічну суму - 1 гривню. Стільки ж за підключення просить Інфодом.

DataGroup для різних випадків пропонує різну вартість підключення. Якщо абонент готовий почекати до 5 днів, він заплатить всього 1 гривню 20 копійок. Термінове підключення за одну добу обійдеться у 250 гривень. Для мешканців приватного сектору вартість розраховують індивідуально.

Інтернет-провайдер Еверест повідомляє, що підключає абонентів у найкоротший термін за ціною 2 грн, незалежно від обраного тарифу інтернету. Додатково кожному абоненту безкоштовно надається 30 метрів кабелю для підключення інтернету.

У провайдера X-CITY стандартне підключення коштує 1 гривню, за відсутності в абонента кабелю - 40 грн. Підключення оптоволокном у приватному секторі обійдеться у 1200 грн.

Роутер беремо?

Роутер можна купити самому в магазині побутової техніки або ж придбати у провайдера разом з тарифним планом. Або ж отримати його безкоштовно, якщо це передбачено умовами від провайдера.

Безкоштовно отримати новий потужний роутер пропонує Еверест, за умови підключення безлімітного домашнього інтернету до 100 Мбіт/с і безперервного користування цим тарифом впродовж чотирьох місяців.

Київстар попросить за це додаткових 700 гривень.

Укртелеком роутери та модеми здає в оренду за 1 гривню на місяць. При цьому користуватися тарифом потрібно впродовж двох років мінімум. Якщо абонент захоче достроково припинити користування, йому доведеться сплатити штраф.

В DataGroup роутери можна придбати за ціною від 450 до 1499 гривень.  Також їх можна взяти у користування. Це коштуватиме абоненту від  від 30 до 35 гривень на місяць.

Опитування

Який провайдер інтернету найкращий?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Саша Доцюк

    В Ікс-сіті стабільна ціна 100 грн/міс. вже не один рік, на відміну від інших вони не піднімають кожного року ціну. І є акція роутер за 1 грн.твсе супер!
  • Ангеліна Перейма

    У нас Еверест,акція, уже пів року платимо по 50 грн на місяць)
  • Анна Макарук

    Тут треба не у кого найдешевший - а в кого найякісніші послуги. І це точно не воля та не іксіті) Колись вже був досвід з ними))
  • Любовь Влпдимировна

    у меня уже больше 10 лет Х-сити

keyboard_arrow_up