У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА)

У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА)
  • Проаналізували зарплати міських голів за 2023 рік.

  • З-поміж шести мерів сусідніх міст, найвищу зарплатню отримав Олександр Симчишин.

  • Переглядайте рейтинг в інфографіці.

Доходи за 2023 рік. У цьому пункті в деклараціях зазначена отримана заробітна плата за основним місцем роботи. Проаналізували, скільки мали мери Хмельницького та сусідніх міст. Зокрема – Вінниці, Житомира, Рівного, Тернополя й Чернівців. 

Так, найвищу зарплату за минулий рік отримав міський голова Хмельницького – Олександр Симчишин. Вона складає понад 70 тисяч гривень на місяць. Найнижчу – мав мер Рівного Олександр Третяк, якого з 1 вересня 2023-го звільнили з посади. Спершу міський суд, а згодом і апеляційний визнали його винним у корупційному адмінправопорушенні. Тож у декларації зазначена сума, яку Олександр Третяк заробив за 8 місяців своєї роботи на посаді.

Детальніше із рейтингом зарплат мерів знайомтеся далі. Підготували інфографіку. 

Відео дня

Додамо, що згідно з законом, фінансове забезпечення служби в органах місцевого самоврядування здійснюється коштом місцевих бюджетів. Так, заробітна плата мерів складається з посадового окладу, надбавки за вислугу років, а також –  премій та доплат за додаткове навантаження. 

Крім того, до зарплати можуть входити інші грошові виплати. Наприклад, допомога до щорічної основної відпустки, допомога для розв'язання соціально-побутових питань, що не перевищує розмір середньомісячної заробітної плати. А також – інші заохочувальні й компенсаційні виплати, які передбачаються законом. До заохочень відноситься подяка, відзнака чи нагорода. Зокрема – від голови районної чи обласної ради, що оголошується під час офіційного заходу;

Нагадаємо – журналісти vsim.ua продовжують аналізувати декларації посадовців та чиновників з Хмельниччини. Востаннє ми розповідали вам, що задекларували голови МСЕК у Старокостянтинові і Шепетівці. Більше про це дізнавайтеся в окремому матеріалі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • ДІ-ЖАН

    їм ще й зарплату платять
  • Читач65

    За маленький Нетішин не написали. А там мер чемпіон-обжиратель бюджету.
  • Читач26

    Людина працює, місто виграє міжнародні гранди, маємо інвестиції.  Інші обласні центри таких досягнень не мають. Тому і достойна зарплата. Совкова середня температура по палаті віджила. Так саме як «я же також працюю». Молодець. Щодо недоліків, то вони є.

    Читач81 reply Читач26

    Стадіони будуються під час війни, бруківка повсюди встановлюється.
  • Олексій Анатолійович

    Ніхто і не сумнівався

keyboard_arrow_up