В центрі Хмельницького продають равликів, форель і конину. Що ще пропонують і які ціни

В центрі Хмельницького продають равликів, форель і конину. Що ще пропонують і які ціни
  • В центрі Хмельницького триває святкування Дня міста. 
  • Окрім розважальних заходів, містянам пропонують поласувати смачненьким.
  • Для цього розгорнули кілька зон: фудкорт біля кінотеатру Шевченка та “Підпілля кави” на Проскурівського підпілля.
  • Дізналися, що і за скільки там продають.

Натовпи на Проскурівській нікуди не зникають і продовжують набирати обертів. Адже в розпалі святкування 590-річчя Хмельницького. Сьогодні, 26 вересня, містяни продовжують розважатися. В обідній час на Проскурівській ніде яблуку впасти. Хмельничани роздивляються виставки та інсталяції на “стометрівці”, роблять селфі на тлі фотозон або ласують смачненьким. 

Що стосується останнього, то втриматися від смачного перекусу майже неможливо. Запах диму, смаженого м’яса та ароматного глінтвейну чутно далеко від місць його приготування. Журналістка vsim.ua навідалася в кілька точок, де продають їжу й напої. Дізналася, що в асортименті та які ціни. 

Равлики, вина, сири

“Підпілля кави” - так називається перша точка, де хмельничани проводять час за перекусом або келихом якого-небудь напою. Розгорнулася ця зона на Проскурівського підпілля. Там тимчасово обмежили рух транспорту. Майже біля кожної точки з асортиментом товарів облаштована зона для смакування. Стільці, столики, пледи, гарбузи та інші деталі дещо нагадують невеличкі фотозони. 

Відео дня

Торгових наметів там є небагато. “Смачні равлики” - таким написом зустрічають тут містян. Точка із продуктом розміщена на початку цієї зони. Продавчиня показує, як правильно куштувати равликів та розповідає про їхній смак. “Схоже на білі гриби”, - каже жінка. Людям пропонують обрати равлики із часником та зеленню або творогом та діжонською гірчицею. Ціни такі:

Нет описания.

У наступному кіоску пара хмельничан продають сири власного виробництва. Розповідають, що мають свою ферму неподалік міста. Те, як створюють свою продукцію, демонструють покупцям у відеоролику, що на екрані поряд з наметом. Вони продають витримані та молоді сири. Перші - від 400 гривень за кілограм, інші - від 300 гривень. У продажі є соуси для сиру та м’яса із кизилом, базиліком і розмарином за 90 гривень.

Є на Проскурівського підпілля кіоск із хлібобулочними виробами. Там продають еклери за 20 гривень, тістечка із кремом за 50, солодкі й солені булочки за 40 гривень, а також різні види хлібу за 30 гривень.

У решті торгових точках продають напої. Є як алкогольні, так і безалкогольні. Серед останніх чай, кава, коктейлі. Ціни такі:

Серед алкоголю тут пропонують придбати вино або глінтвейн. Продавець має на прилавку напівсолодкі та десертні вина, а також 5 видів глінтвейну з різними смаками. Наливає все в паперові стакани, розміром 0,4 літра. Ціна за такий - 50 гривень. Також можна придбати літр вина, що буде коштувати 100 гривень. 

Бограч, банош і ковбаски з конини

Біля кінотеатру Шевченка теж розкинувся фудкорт, де пропонують значно більше їжі, ніж на Проскурівського підпілля. Там активно смажать м’яса, варять бограч й помішують плов. Запах цього всього змушує не лише підійти до прилавків, а й неодмінно щось придбати. Підтверджують це черги. Асортимент товарів тут повторюється майже в кожному кіоску. Відрізнятися можуть лише ціни. 

Продавці розповідають: найбільше купують й цікавляться саме м’ясом. Шашлик продають зі свинини та курки. Ціна за 100 грамів - 65 гривень. Стільки ж коштує люля-кебаб. Також є реберця - за 100 грамів - 50 гривень. У таку саму ціну ковбаски на грилі. А за 100 грамів курячих крилець тут хочуть 40 гривень.

Серед того, що пропонують - є овочі на грилі: 35 гривень за 100 грамів. Або ж овочі фаршировані м’ясом за 60 гривень. Окремо продають шампіньйони на грилі. Їхня вартість 40 гривень. 

Увагу хмельничан привертає плов зі свининою, який виглядає особливо апетитно. Продають його в кількох точках. Порція - від 350 грамів. Ціна - від 70 гривень. 

Є чим поласувати і прихильникам риби. За 100 грамів скумбрії на грилі хочуть 35 гривень, а за форель - 69 гривень. Серед гарніру тут продають картоплю від 25 гривень за 100 грамів. Картопля із салом коштує дорожче - 35 гривень. 

Сиров’ялені ковбаси зі свинини, яловичини й конини - за цими товарами теж стоїть черга. Ціни - від 75 гривень за 100 грамів. Продавчиня дає скуштувати шматочок м’ясця, аби покупці впевнилися у його якості. 

Ефектно подають тут банош і бограч. Останню страву наливають в спеціальні глечики, що виглядає досить апетитно й колоритно. Ціна за 500 грамів бограча - 95 гривень. Порція баношу 300 грамів коштує 80 гривень. 

Серед напоїв є розливне пиво - від 35 гривень і, звісно, глінтвейн. Його вартість стартує від 50 гривень. 

Фудкорт створює особливу атмосферу в центрі Хмельницького. Що там відбувається, дивіться на відео та фото. 

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Евгений Ярмульник

    Во больной народ пошол а через неделю все больницы будут переполнены.Наш врач им уже непоможит.А вакцинированым нечто уже непоможит
  • Наталия Дремлюга

    І в Червону зону. ((((
  • Галина Бондар

    І подивіться які черги , якщо купують - значить мають за що

    Angela Husak reply Галина Бондар

    Галина Бондар Бідосі. Всі плачуть, що погано живеться

    Ihor Sestrov reply Галина Бондар

    Галина Бондар вони потім, місяць будуть економити))

    Оксана Бондарчук reply Галина Бондар

    Галина Бондар
  • Андрій Гулеватий

    Бариги. Ціни на рівні ресторанних

    Олег Козак reply Андрій Гулеватий

    Андрій Гулеватий так  адміністрація перевіряє рівень життя населення, хіба не зрозуміло?,

keyboard_arrow_up