В Україні вводять в обіг нові 500-гривневі банкноти

В Україні вводять в обіг нові 500-гривневі банкноти
Фото зі сторінки НБУ
  • Дізнавайтеся причини та чи ходитимуть старі купюри.

Національний банк із 25 квітня випускає в обіг банкноти номіналом 500 гривень зразка 2015 року за підписом голови НБУ Андрія Пишного.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Нововведення пов'язане з необхідністю замінити старі, зношені купюри.

Відео дня

«У межах планового випуску для забезпечення готівкового обігу банкнотами номіналом 500 гривень на заміну зношених та пошкоджених банкнот Національний банк з 25 квітня 2023 року випускає в обіг банкноти номіналом 500 гривень зразка 2015 року – за підписом голови Національного банку України Андрія Пишного випуску», – йдеться у повідомленні.

Нові банкноти перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами цього номіналу попередніх років випуску та обов'язкові до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України.

У центробанку нагадали, що згідно із законодавством на банкнотах розміщується підпис чинного голови Національного банку України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юрій Гудок

    Ну а як? Треба якось узаконити безмежне друкування грошей ось і придумали нові банкноти. Скоро іще і іще новіші будуть
  • Es fero

    краще б в обіг пустили багато по 20 і по 10 і 5. реально в магазині всі психують коли даєш 100 і 200. сума по оплаті 150, даєш 200- і вже психи.

    де ті мілкі гроші брати?

    Ivan Petrov reply Es fero

    А карткою розраховуватися релігія не дозволяє?

    У тому самому АТБ черга йде нормально по кілька людей біля кожної каси, але коли баба перед тобою починає шукати 20 копійок - це капець....

    Es fero reply Ivan Petrov

    скажи де зняти мілкі банкноти. бо ж маршруткою ще їду тупа баба. не то що ви всі на машинах - вже в місті нема від вас де пройти

    Es fero reply Ivan Petrov

    Ми такі баби знаєш, ще капусту квашену купуємо у бабів на зупинці, то 20 то 30 гривень, то якусь калину то часник  то квасолю. навіть не знаю куди картку прикладати до тих продавців))))) Ви чоловіки наші розумні дуже. Більшість йде  з роботи з бутилкою води і хлібом. так воно то легше.

    Гроші повинні бути в обігу вся, які треба для здачі

    Ivan Petrov reply Es fero

    Ніколи ще у маршрутці не було проблем з рештою з 200, ну купую я в супермаркетах і що, бо поки баби по базарах ходять я працюю.

    І до чого тут базар, хто писав "реально в магазині всі психують коли даєш 100 і 200. сума по оплаті 150, даєш 200- і вже психи".

    Тримай лайфхак - даєш у маршрутці 200, на решту купуєш і калину і часник і квасолю😂😂😂

    Може ще чимось допомогти - то кажи!

keyboard_arrow_up