Вікна та двері в під'їздах хмельничан можуть замінити за програмою співфінансування: куди звертатися

Вікна та двері в під'їздах хмельничан можуть замінити за програмою співфінансування: куди звертатися
Фото Хмельницької міської ради
  • У місті діє програма співфінансування робіт з ремонту багатоповерхівок. 

  • Так, цьогоріч вікна та двері замінили в 11 будинках. 

  • Дізнавайтеся куди звертатися, аби оновити свій під'їзд. 

В обласному центрі діє програма співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків хмельничан. Згідно неї ремонт в багатоповерхівках проводять за спільного фінансування мешканцями та міським бюджетом. Про це йдеться на сайті міської ради. 

Разом з тим, у мерії кажуть, загострення російської агресії внесло свої корективи і певні види робіт зараз неможливо профінансувати. Однак, замінити вікна та двері в під’їздах можна. Це дозволить заощаджувати тепло.

Відтак, цього року профінансували робіт на суму 893 тисячі 500 гривень. В 11 будинках встановили енергозберігаючі вікна. Тепер мешканці 18 під’їздів мають можливість економити тепло.

Відео дня

Скільки відшкодовують з міського бюджету

В мерії пояснюють, що згідно з програмою, частина коштів фінансується з міського бюджету, а решту сплачують мешканці багатоповерхівок. Частка жителів у співфінансуванні залежить від віку будинку: 

Отож, чим старший будинок, тим менше доведеться платити його жителям. Такий підхід, кажуть в міськраді, є досить вигідним для хмельничан.

На кого поширюється програма

— В рамках програми ми можемо виконувати роботи по заміні лише вікон та дверей під’їздів багатоквартирних будинків. Програма працюватиме і наступного року і це гарна можливість для мешканців будинків забезпечити енергозбереження в під’їздах. Перелік робіт може бути розширено, але за умови відповідних змін в законодавстві, — зазначила заступник директора департаменту інфраструктури міста, начальник управління житлової політики і майна Наталія Вітковська.

Дія програми поширюється на співвласників багатоквартирних житлових будинків (власників квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (гуртожитку), що перебувають в управлінні (обслуговуванні) управляючих компаній (житлово-експлуатаційних організацій) всіх форм власності та ОСББ.

Аби скористатися програмою, необхідно звернутися до управління житлової політики і майна за адресою:  Хмельницький, вул. Проскурівська, 1, тел.: 79-57-65.

Читайте також: Бюджет Хмельницького 2023. Де візьмуть та куди витратять 4 мільярди (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергей Савост

    Двері в під‘ізд відкриті з 86 року
  • Игорь Майстерчук

    А квартплату ми навіщо платимо, де ті гроши. Вони мають йти якраз на всі ці недоліки , Тай утримання в задовільному стані будинку
  • Валентина Дудар

    А приватний сектор ???

keyboard_arrow_up