Як хмельничанам отримати гроші на власну справу від центру зайнятості

Як хмельничанам отримати гроші на власну справу від центру зайнятості
Фото ілюстративне
  • Кожен безробітний може отримати гроші від держави на власну справу.
  • Головне, що потрібно зробити, - бізнес-план. Такою можливістю вже скористався 61 хмельничанин.
  • Скільки грошей можна отримати на свій бізнес та хто вже скористався такою можливістю дізнавалися журналісти vsim.ua.

Кожній людині у випадку втрати роботи передбачена грошова допомога від держави. Однак не всі знають, що щомісячні виплати можна отримати за один раз - для відкриття власного бізнесу. Але для цього потрібно виконати ряд умов:

  • Стати на облік у центрі зайнятості.
  • Після місяця перебування на обліку повідомити про бажання отримати одноразову грошову допомогу.
  • За необхідності пройти курси, які запропонує центр. Вони стосуються основних питань підприємництва: оподаткування, бухгалтерський облік, економіка, бізнес-планування тощо. Такі курси не є обов’язковими.
  • Розробити бізнес-план. Це можна зробити під час проходження курсів або самостійно.
  • З допомогою спеціалістів центру зайнятості підготувати документи, необхідні для засідання комісії, що приймає рішення щодо надання одноразової допомоги. Комісія складається, як правило, з представників центру зайнятості, податкової інспекції та місцевої влади.
  • У разі позитивного рішення комісії зареєструватися підприємцем впродовж 30 днів. Інакше гроші не нарахують.
  • Подати документи, що підтверджують реєстрацію підприємцем, до центру зайнятості.

Рішення про нарахування коштів приймаються протягом 14 днів. Виплата одноразової допомоги відбувається протягом 30 днів.

Сума, яку центр зайнятості виплатить безробітному, залежить від стажу, заробітної плати та терміну, протягом якого передбачена виплата допомоги. Наприклад, якщо людині протягом року передбачена місячна допомога у розмірі 544 гривень, вона може розраховувати на разову допомогу розміром 6528 гривень. У випадку, якщо безробітний з моменту початку обліку отримував виплати, сума одноразової допомоги буде зменшена.

Відео дня

За перші 7 місяців 2018 року гроші на відкриття своєї справи отримав 61 житель Хмельницької області. Власний бізнес жителі починали у різних сферах: сільському господарстві, ремонті автомобілів, автоперевезеннях, пекарстві, дизайні, бухгалтерському обліці, роздрібній торгівлі та інших.

— Дуже багато прикладів у нас є, коли люди далі почали розвиватися і вже наймають найманих працівників до себе. Звісно, є такі, у яких не виходить, але кількість таких людей невелика. Ми стараємося ще до того, як видавати одноразову, все ж таки опрацювати з людиною із тим напрямком його бізнесу, яким він займається, щоб усе ж таки зменшити ризик, щоб у неї все вийшло, у неї все пішло, зменшити ризики невдач. — розповідає директор центру зайнятості, - каже директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up