Як зекономити на весіллі, щоб не було “гірко”. Поради хмельницьких молодят

Як зекономити на весіллі, щоб не було “гірко”. Поради хмельницьких молодят
Фото pixabay.com
  • Під час організації “свого дня” наречені стикаються із низкою проблем: яке вбрання обрати, якого ведучого замовити та найголовніше - де ж зекономити.
  •  
  • Хмельницькі молодята розповіли нашим журналістам як при невеликих витратах організувати весілля свої мрії.  

Традиційно після Великодніх свят стартує так званий “весільний сезон”. Закохані пари узаконюють свої відносини, ну і, звісно, закріплюють цей обряд розкішним святом. Щоправда, для кожної новоспеченої сім’ї, весілля - справа індивідуальна. Хтось святкує у білій сукні на березі океану, фіксуючи моменти на плівку фотоапарата, а хтось - влаштовує гуляння із усіма його принадами. Та який би сценарій ви не обрали, скрізь задіяна чимала сума коштів.

Вартість організації весілля і супутніх послуг - питання заплутане. Бо ж у кожної пари свої мірки краси, якості й найголовніше: свій весільний бюджет. Та не дивлячись на це, усі молодята прагнуть до найяскравішого свята у свою честь. Безумовно, і без економії тут не обійтись. Адже всі наречені намагаються вмістити святкування у розмір свого гаманця.

Ми поцікавились у двох пар про організацію їх свята. Одні молодята вже відгуляли своє весілля, а інші - лише запланували.

Відмовились від фаєр-шоу і весільного кортежу

Дмитро і Олександра відсвяткували весілля 22 серпня минулого року. Зізнаються, що підготували все за один місяць. У свій бюджет, кажуть, влізли, але й не без економії. Про лайфхаки їхньої підготовки читайте далі.



“У нас було весілля на 40 чоловік. Із бюджетом 5 тисяч доларів, ми влаштували саме таке свято, яке й хотіли. Найдорожчим виявився ресторан. За нього віддали близько півтори тисячі на людину (без алкоголю і солодкого). А от щодо інших весільних послуг - витрачали кошти із розумом.
Наприклад, весільне вбрання придбали на ринку. Бо там є чудові варіанти за адекватну ціну. Коробку для подарункових конвертів зробили самостійно. Також зекономили на весільному кортежі: наші знайомі мають свої автівки і вони радо нас виручили. А ще обійшлись без розважальної програми: без танців та фаєр-шоу. Ми вважаємо, що це давно вийшло з моди. Нам сповна вистачило розваг ведучого.

Відео дня

Зекономили й на подіумі для нашого весільного столу. Бо ж молодята у ресторані мають сидіти трохи вище за гостей. Взяти в оренду такий подіум коштує трохи більше тисячі гривень. Ми ж знайшли його на olx за суму, що вдвічі менша від загальної його вартості”.

“Зекономимо на весільному вбранні”

А в цієї пари весілля ще попереду. Андрій та Єлизавета запланували торжество на 31 серпня. Кажуть, що робити весілля - задоволення не з дешевих. Та все ж, відгуляти планують на повну. Про секрет їх економії - читайте далі.



“Гостей у нас буде близько 70. Щодо бюджету, то плануємо вміститись у 6-7 тисяч доларів (без весільного вбрання). Готуватись почали вже за півроку. На сьогодні вже замовили ресторан, послуги відеографа, фотографа, ведучого і весільний кортеж.

Можемо сказати, що найдорожчим виходить ресторан. Його вартість - близько 1200 на особу (без алкоголю, води та фруктів). А найдешевшою послугою поки виявився весільний кортеж.

Ми вважаємо, що економити ні в якому разі не можна на фото- й відео-зйомці. Адже це пам’ять на все наше життя. А от щодо вбрання - то тут точно слід притримати гаманець. Ми переконані, що костюм і сукню можна знайти за ціну, яка не кусатиметься. На цьому й зекономимо.”

Друзі, діліться в коментарях своїми порадами щодо організації весілля.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram, Viber та YouTube

Підготувала Олександра Клименко.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up