Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Хмельницького (Новини компаній)

Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Хмельницького (Новини компаній)
  • Вартість житла змінюється з часом та залежить від кількох факторів.

  • У серпні ціни на первинне житло досягли кількамісячного піку.

Ціни на житло в Хмельницькому змінюються постійно. Це залежить від різних факторів, наприклад, від кількості пропозицій на ринку. Розглянемо динаміку цін на квартири у Хмельницьких новобудовах протягом останніх шести місяців. Для цього використаємо дані, які зібрані на сайті нерухомості «DOM.RIA».

Інформація у звіті сайту охоплює період від 21 лютого. Відтоді ціна за квадратний метр первинної нерухомості зросла від 10 575 гривень до 12 615 гривень. Варто зазначити, що найменша ціна була зафіксована в перший день аналізованого періоду та сформована за даними 43 пропозицій. Тим часом найвища ціна була зафіксована наприкінці цього періоду та сформована на базі 42 пропозицій.

Протягом аналізованого періоду проявилася певне тенденція. З кожним місяцем вартість нерухомості зростала. Найбільшого показника вартість квадратного метра досягла, як вже було зазначено, наприкінці періоду, а саме 19 серпня. Ціна на квадратний метр на початку та наприкінці кожного місяця в межах аналізованого періоду:

Як змінювалися ціни протягом «жорсткої» фази карантину? Невдовзі після впровадження основної частини обмежень середня вартість квадратного метра зросла. Якщо до 18 березня вона коливалася в межах від 10 575 до 10 872 гривень, то вже 30 березня вона перевищила «психологічну» межу та склала 11 108 гривень.

Відтоді вартість квадратного метра коливалася між 11 000 та 11 500 гривнями. Нижче цього діапазону показник впав лише 27 квітня. Тоді квадратний метр коштував в середньому 10 822 гривні на базі 47 пропозицій. Така тенденція зберігалася до 12 червня.

Після цього середня вартість перевищила 11 500 гривень. Так, 15 червня середня ціна склала 11 680 гривень за один квадратний метр. Потім тривав спад, а вже 8 липня вартість одного квадратного метра склала 12 025 гривень. На початку серпня вартість почала падати. Найнижчий показник був досягнутий 3 серпня — 11 353 гривні за квадратний метр. Після цього ціни різко пішли вгору — 19 серпня був рекордний показник вартості квадратного метра, а саме 12 615 гривень.

Цікаво, що вартість первинної нерухомості змінювалася по-різному залежно від мікрорайону, кількості кімнат та класу. Протягом останніх місяців ціни на квадратний метр найбільше знизилися у Грузевиці та Ближніх Гречанах — на 18% та 15% відповідно. Тим часом найбільше зростання цін зафіксували у Дубовому та поряд з автовокзалом №1 — на 3% в обох випадках.

На сайті «DOM.RIA» можна відстежити зміни цін на одно-, дво- та трикімнатні квартири. Ціни на квадратний метр в останніх не змінилися. Тим часом в однокімнатних та двокімнатних квартирах ціни зросли на 4% та 2% відсотки відповідно. Залежно від типу новобудов вартість квадратного метра в них змінювалася так:

На прикладі житлового комплексу «Комфорт» (Львівське шосе, 49) пояснимо, від чого залежить зміна вартості житла у новобудові. Менеджер з продажів Світлана розповіла, що продаж житла в ЖК розпочався у червні 2019 року. Тоді вартість квадратного метра складала 9800 гривень. Зараз цей показник складає від 10 700 до 11 500 гривень залежно від поверху та варіанту планування квартири.

Таким чином протягом року ціна зросла приблизно на 15%. Планується, що на момент здачі житлового комплексу в експлуатацію квадратний метр коштуватиме 12 500 гривень. Тому купувати житло варто саме зараз, доки ціна не досягла максимальної.

— Найбільшою мірою вартість залежить саме від собівартості будівництва, але суттєвий вплив також мають інші фактори: здорожчання матеріалів, коливання валютного курсу, зміна попиту та, звичайно, непередбачувані обставини (карантин, обмежувальні заходи з боку держави), — розповіла менеджер з продажів ЖК «Комфорт» Світлана.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up