Їдемо в інше місто під час карантину: чим добратися з Хмельницького і скільки це коштує

Їдемо в інше місто під час карантину: чим добратися з Хмельницького і скільки це коштує
  • Уявіть, що вам терміново необхідно потрапити до іншого міста.
  • Допоки робота пасажирського сполучення стоїть на паузі, варіантів добратися в іншу область поменшало.
  • Чим і за скільки можна доїхати з Хмельницького до Вінниці, Києва чи Львова, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Під час карантину тимчасово припинили роботу чимало сфер діяльності. Серед них і пасажирське сполучення в Україні. Щоправда, уряд вже представив етапи його відновлення. 

Відповідно до плану, на першому етапі планують запустити міський та приміський транспорт. Також на цьому етапі можливий запуск внутрішніх авіаперельотів і частковий запуск роботи залізниці. На другому етапі дозволять міжобласні та міжнародні автоперевезення. Також запустять всі приміські поїзди, які курсуватимуть у світлий час доби, і всі пасажирські поїзди, крім сезонних. На третьому етапі планують відкрити міжнародне авіа і залізничне сполучення та запустити сезонні поїзди. Дати відновлення дивіться в інфографіці. 

Відео дня

Що відбувається на автовокзалі

Життя досить непередбачуване. Доволі часто воно трактує свої правила всупереч тому самому карантину. До слова, уявімо, що нам терміново необхідно опинитися в іншому місті. Скажімо, у Вінниці, Києві чи Львові. Потрапити в пункт призначення треба вже сьогодні, 20 травня. Тож чекати відновлення пасажирського сполучення ніколи. Перше питання, яке виникає: чим можна доїхати? Щоб це з’ясувати, ми вирушили на одну з автостанцій Хмельницького. Може, там все ж працюють автобуси?

На автостанції №2 нині тихо й майже безлюдно. При вході до будівлі напис: “Автостанція закрита на карантин до 22.05.20”. Попри це, ми вирішили перевірити, що відбувається на самих платформах. Обійшовши приміщення, не вдалося знайти жодної душі. Натомість - лежав голодний собака, який ймовірно чекав хоча б на якісь ласощі. 

Пустіють і платформи на вокзалі. Довжелезні лавки так і залишаються чекати на пасажирів, а місця для автобусів - на транспорт. Оскільки жодного з перевізників на вокзалі так і не вдалося знайти, довелося шукати інші варіанти. Адже доїхати в інше місто можна й на таксі. Питання лиш в одному - скільки це буде коштувати.

У скільки обійдеться таксі й BlaBlaCar

Щоб дізнатися, чи можна доїхати на таксі в інше місто - ми зателефонували до кількох служб. Всі вони дали згоду на поїздку. Водночас повідомили і тарифи. Скориставшись цією послугою, слід заплатити за посадку й певну суму, що вказана за 1 кілометр. 

Ми звернулися до служби таксі “65-65”. Вартість за посадку - 22 гривні. А за кілометр доведеться заплатити 12 гривень. Ми підрахували вартість поїздки:

  • до Вінниці - 1 462 грн.
  • до Києва - 3 874 грн.
  • до Львова - 2 914 грн.

Наступна служба, до якої ми звернулися - “city taxi”. Оператор повідомила, що вартість поїздки до іншого міста рахується за наступним тарифом: посадка - 20 гривень, ціна за 1 кілометр - 12 гривень. В результаті, поїздка обійдеться в майже таку ж суму, як за попередніми підрахунками:

  • до Вінниці - 1 460 грн.
  • до Києва - 3 872 грн.
  • до Львова - 2 912 грн.

Звернулися ми і до служби таксі “opti”. Тарифи на послуги нам не повідомили, натомість порахували вартість поїздки до Вінниці. Оператор люб’язно попросила зачекати кілька хвилин на лінії. Згодом вона взяла слухавку й повідомила: “Поїздка з Хмельницького до Вінниці буде коштувати 1 328 гривень”.

Крім того, в Хмельницькому працюють і служби так званого міжміського таксі. Однією з таких є компанія “Your line”. На їхньому сайті прорахована приблизна вартість поїздки з Хмельницького до різних міст України. Так, доїхати до Києва можна за 2 916 гривень, до Вінниці - 1 080 гривень, до Львова - 2 160. 

Однак таксі - не єдиний спосіб доїхати до пункту призначення. Скористатися можна й популярною нині платформою BlaBlaCar. В Україні сервіс працює із 2014 року. Він дозволяє водієві частково розділити дорожні витрати разом із попутниками. Для цього люди реєструються в додатку й шукають одне одного для сумісної поїздки. Скористаємося цим і ми. 

Так, вказуємо звідки й куди прямуємо. В результаті, відправитися нині до Вінниці пропонує 21 водій. Ціна за послугу є різною. Вона коливається від 60 до 125 гривень. У свою чергу пасажиру залишається вибрати зручний час для поїздки. 

А як щодо Києва? Вводимо дані, змінюючи лише пункт призначення. В результаті - 8 доступних поїздок. Ціна коливається від 235 до 370 гривень. Час відправлення теж є різний. 

Водночас доїхати до Львова сьогодні пропонує 21 водій. Вартість такого задоволення коливається від 130 до 350 гривень.

Загалом, варіантів доїхати в інше місто є чимало. Яким скористатися - справа кожного. Різниця між ними лише в ціні та особливостях роботи. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Павло Островский

    к редакции вопрос не по теме: собачку покормили?)
    ...ми вирішили перевірити, що відбувається на самих платформах. Обійшовши приміщення, не вдалося знайти жодної душі. Натомість - лежав голодний собака, який ймовірно чекав хоча б на якісь ласощі.

    Elena Dostavka reply Павло Островский

    вот и меня первая мысль сразу была....
    Оч даже по теме как раз)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up