Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення з 1 червня: деталі

Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення з 1 червня: деталі
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Єдиний тариф становитиме 2,64 грн за кіловат-год замість 1,44 грн та 1,68 грн.

З 1 червня за світло платитимемо більше. Кабінет міністрів 30 травня майже вдвічі підвищив тариф на електроенергію для населення. Тепер він становитиме 2,64 грн за кіловат-годину. Хоча міг бути й більшим.

Про це інформують в Міненерго.

Постанову про підвищення тарифу міністр енергетики Герман Галущенко на засідання уряду вніс у терміновому порядку. Її затвердили.

Відео дня

За словами очільника Міненерго, підвищення тарифу на електроенергію - необхідний крок. Пов’язаний він з необхідністю відновлення енергосистеми після російських обстрілів і підготовкою до наступної зими.

«Україна пройшла найскладнішу зиму в історії в умовах масованих російських атак на енергосистему, - наголосив Галущенко. - Наразі триває наймасштабніша ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури за весь час української Незалежності. Масштаби пошкоджень і втрат значні. Підвищення тарифу - це внесок у забезпечення стійкості системи».

Із підняттям тарифу, переконує міністр, середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно до 250 гривень.

Галущенко наголошує, що планує збереження субсидій для населення, а також збільшення фінансування фонду субсидіювання комунальних послуг для незахищених верств населення, аби всі українці, які потребують допомоги держави, її отримали.

Нагадаємо, що наразі тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год за умови місячного споживання 250 кВт-год і 1,68 грн/кВт-год (з ПДВ) - за умови споживання обсягів, що перевищують цей показник.

Раніше Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, офіційно внесла пропозиції щодо визначення з 1 червня єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ) у рамках першого етапу корекції цін.

Ціна для юридичних осіб, яка включає вартість електроенергії, ПДВ, тариф на розподіл, передавання, диспетчеризацію та постачання, перевищує 6 грн за кВт-год.

Додамо, що востаннє тарифи на світло для населення підіймали у 2017-му. Тоді вартість зросла на 5%.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Оля Ляля

    Не платите никто
  • Valentyna Ye

    Чому б і не підняти, у них зі статками під час війни все добре, а у деяких навіть краще?!😤
  • 007

    Лохи всі разом відновлюйте мою ПРИВАТНУ енергосистему , сказав Ахмєтов і заліз в свою 56 метрову яхту
  • Наталия Добнюк

    Цікаво скільки ж ми будемо платити за воздух?

keyboard_arrow_up