За послуги ЖЕКів хмельничани будуть платити більше

За послуги ЖЕКів хмельничани будуть платити більше
  • Кабмін визначив, що будуть включати в тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.
  • Новий тариф у Хмельницькому буде діяти з 1 січня 2018 року. Платити доведеться більше.

Кабінет міністрів України змінив порядок формування тарифів за послуги ЖЕКів. Зокрема, вони стосуються оплати за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Відповідно до постанови, до платіжок мають увійти витрати на роботи по технічному обслуговуванню, а також поточному ремонту мереж електропостачання та електрообладнання. Що такі зміни можуть принести хмельничанам, vsim.ua запитали в міському управлінні ЖКГ.

 - Зміни можуть впливати уже при формуванні нового тарифу. Він почне діяти з 1 січня 2018 року. Поки що люди можуть спати спокійно. Та з наступного року тариф підвищиться. Наскільки, поки не знаємо. Економісти вивчають питання. Новий тариф ми будемо формувати вже з липня. Тоді й точніше зможемо сказати, скільки й за що саме платитимуть люди, - прокоментував vsim.ua начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міськради Василь Новачок.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Pavel Kondrashov

    Когда говорят о ОСББ в новых домах, ещё понятно. Но когда речь идёт о домах 25-30 летних построек, где живут одни пенсионеры, где жеки угробили  техническое оборудование, это полный абсурд. Одна простая вещь может заставить жеки работать, это  финансовый отчёт перед жильцами обслуживаемого дома и только после этого насчитывать себе зарплату. Обслужил - получил.
  • Роман Новіков

    ОСББ то гірше ніж жек при таких самих квадратах я витрачаю 92гр в міс  а мої друзі у яких ОСББ 150 та 170гр а так ОСББ навіть додумуються брати кошти за комірки 2,80гр за квадрат кожного місяця.ОСББ то ще гірша напасть ніж жек!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Мастер Автополив reply Роман Новіков

    Усе ви вірно пишете. У ОСББ у якоїсь нікчеми з'являеється вже мінімалка з коштів мешканців. І вона буде її з вас вигризати. А робити шось, ну 100 років не робилось і ще не буде.
  • Vlad Vinski

    Організовуйте ОСББ і ніяких проблем. Самі керуйте та хазяйнуйте. Не треба буде ЖЕКу платити.

    Мастер Автополив reply Vlad Vinski

    Осбб ще дорожче :) При жеку був тариф 63 в місяць - у ОСББ з нового року 115.

    Андрій Бай reply Мастер Автополив

    що за фантазії? ОСББ якраз і створюється,щоб ні за яке прибудинокве не платити-а самим облаштовувати-і самим вирішувати скільки ,коли і кому прибирати. А за утримання електромереж ОСББ не має нічого-не їх справа просто
  • Правдолюб

    Як буде діяти новий тариф, якщо ЖЕКи у цьому році по задумці влади мають вимерти як динозаври? Якась влада не послідовна.

    Андрій Бай reply Правдолюб

    зомбі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up