За скільки в Хмельницькому продають гречку

За скільки в Хмельницькому продають гречку
  • Із поширенням коронавірусу в магазинах міста стали зникати продукти.
  • Одним із таких виявилась гречка.
  • Поки хтось знаходиться в її пошуках, ціна за товар не стоїть на місці й росте.

Малолюдні вулиці, пусті парковки, черги до банкоматів та напівпорожні полиці в магазинах - все це, мов сюжет моторошного фільму. Та насправді це буденні реалії Хмельницького. Карантин змусив містян занишпоритися вдома. Судячи з полиць в супермаркетах, люди “затарилися” на повну й з нетерпінням рушили чекати на завершення “незапланованих канікул”. 

Із запровадженням суворих карантинних заходів, магазини поступово стали спустошувати. Зокрема, стало важко знайти туалетний папір та гречку. Помітивши це, містяни навіть вдалися до жартів. Наприклад, стали поширювати картинки, де глузують з тих, хто все скуповує.

Сміх сміхом, та знайти нині гречку в Хмельницькому виявилося ще тим завданням. Адже в багатьох магазинах її наче “вітром здуло”. У деяких з них вказана ціна за товар вражає.

Відео дня

Так, соцмережами “розлетілось” фото, на якому ціна за кілограм гречаної крупи є майже “космічною”. Зроблене воно в магазині “Bulka”. Вартість гречки там сягає майже сотню гривень, а саме: 97.99. Це в той час, як, скажімо, кілограм курячих стегон коштує 52 гривні. 

Придбати гречку в режимі онлайн пропонує сайт Rozetka. Там продають різні сорти за різною вартістю. Найдешевша гречана крупа коштує 29 гривень, найдорожча - 421. 

Ми поцікавилися ціною на популярний нині продукт у супермаркетах в центрі Хмельницького. Скрізь ціна за гречку є різною, як і сама наявність продукту. 

Нині у “Сільпо” гречки в продажі немає. Натомість залишився цінник із написом 42.99.  А от в “Економ маркеті” полиці повні. Вартість гречаної крупи за кілограм - від 26.90 до 30.70 гривень. Ще нижчою є ціна у “Таврії В” - 24.20. Та самої гречки там немає. 

Що кажуть антимонопольники 

Зважаючи на нинішню ситуацію в країні, за маніпуляціями в сфері торгівлі нині пильно стежать антимонопольники. Як повідомив голова Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олег Федорчук, зараз особливу увагу приділяють моніторингу цін на продукти харчування та лікарські засоби. Мовляв, факти необґрунтованого підвищення вартості будуть ретельно досліджуватись в максимально стислі терміни. 

Крім того, Олег Федорчук розповів, що на конкурентному ринку різниця в ціні на товар є нормою. Адже на неї впливає чимало чинників. Наприклад, логістика й закупівельні ціни. Тож окрім маніпуляцій, під завищеною ціною може приховуватись дещо інше. 

Опитування

А ви купували гречку, щоб перечекати карантин?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (89)
  • Влад Тимков

    а в Макеевке ДНР самая золотая гречка аж 65 рублей!!!
  • Катя

    Не люблю гречку
  • Лариса Чайковская

    На овочевому ценральному ринку 20.03.20 була 40 грн за кг
  • Svetlana Bondarchuk

    В "Булке" на Тернопольской Гречка 800 гр. 38 грн.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up