За скільки влада Хмельницького здає комунальне майно? Огляд цін та пояснення

За скільки влада Хмельницького здає комунальне майно? Огляд цін та пояснення
Фото із сайту КП "Агенція муніципальної нерухомості"
  • Нежитлові приміщення комунальної власності пропонують в довгострокову оренду.

  • Поцікавилися, які об’єкти та за скільки пропонують винаймати.

“Найдоступніша оренда в місті”, - із такою назвою можна помітити не один бігборд в Хмельницькому. Здають за гроші ті об’єкти, які знаходяться на балансі різних комунальних підприємств міськради. А от обліком нежитлових приміщень комунальної власності та передачею їх в оренду займається КП “Агенція муніципальної нерухомості”.

Станом на сьогодні, 11 жовтня, близько тисячі хмельничани уклали договір із підприємством про оренду. Як це зробити та які пропонують ціни, дізнавалася журналістка vsim.ua Олександра Рискальчук..

Існує два типи переліку, до якого включені об’єкти нерухомості. Перший - коли наймача визначають на аукціоні. Другий - передача нежитлового приміщення без проведення аукціону. Згідно з законом, у такий спосіб право оренди отримують пільгові категорії населення. Про це розповіла начальниця відділу оренди та приватизації Леся Андрєєва.

Відео дня

Наразі є понад 40 об’єктів нерухомості, актуальні до проведення аукціону. Щоб стати його учасником, необхідно подати заяву. Зробити це можна на сайті міськради в розділі “Бізнесу”. Леся Андрєєва розповідає, що кількість учасників необмежена. Мовляв, їх може бути як 11, так і 5. На аукціоні всі відштовхуються від стартової ціни й пропонують свою. Чия більше - той і стає наймачем. 

За словами жінки, ціни за оренду “не кусаються”. Скажімо, приміщення площею до 40 квадратних метрів, може обійтися у суму близько 2,5 тисяч гривень. Загалом стартова ціна на те чи інше приміщення - це залишкова балансова вартість. Леся Андрєєва пояснює:

Також журналістка поцікавилася розподілом коштів, які надходять за оренду. Чиновниця каже: 70% йде в міський бюджет, інші 30% - балансоутримувачам для утримання нежитлових приміщень. 

Всі актуальні пропозиції для оренди розміщені на сайті “Агенція муніципальної нерухомості”. Всі об’єкти поділені на категорії в залежності від місця розташування. У кожному оголошенні вказана стартова ціна, площа, опис об’єкта і його фото. 

Приміщення в торгових центрах. У цьому розділі є 19 пропозицій, Всі вони - в ТЦ “Дитячий світ”, що на Проскурівській. Ціни коливаються від 240 до 129 686 гривень. 

Оренда в сервісних центрах - всі об’єкти цього розділу розташовані в будинках побуту на Інститутській та Кам’янецькій. Стартова ціна - від 855 до 2 991 гривні

Найменше об’єктів нерухомості пропонуються до здачі в розділі тих, що в житлових будинках. Там є всього 5 оголошень. Найдешевший варіант - на вулиці Гастелло. Стартова ціна - 2 058 гривень. Найдорожчий - на Старокостянтинівському шосе, 6. Раніше в цьому приміщення був заклад “Уругвайський льотчик”. Загальна площа об’єкту - 493,6 квадратних метрів. А ціна становить 19 990 гривень.

Детальніше про всі об’єкти нерухомості дивіться в інфографіці. Натиснувши на фото кожного приміщення, можна ознайомитися із його описом. З правого боку на кожному зображенні є стрілочки, за допомогою яких можна перемкнути слайд.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up