Зарплати від 15 тисяч і "нульові" статки: що мають ректори хмельницьких ВНЗ

Зарплати від 15 тисяч і "нульові" статки: що мають ректори хмельницьких ВНЗ
  • Ректори державних та комунальних вишів зобов'язані декларувати свої доходи. 
  • Що заробили, скільки мають коштів і на яких авто катаються, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

У нашому місті нараховується 10 вищих навчальних закладів. Серед них лише 5 державних або комунальних - Хмельницький національний університет, Хмельницький університет управління і права, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія, Національна академія державної прикордонної служби і Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут. Саме їхні ректори і зобов'язані декларувати свої доходи. Журналісти vsim.ua проаналізували, скільки заробили керівники ВНЗ, що тримають "під подушкою", де живуть і на яких авто катаються. Отож, детальніше у нашому оглядовому матеріалі. 

Отримують до 35 тисяч

Керівники хмельницьких вишів з впевненістю можуть похизутись високими зарплатами. Найнижчу отримує ректор Хмельницького університету управління і права Олег Омельчук - по 17 тисяч на місяць. Найбільшим заробітком відзначився ректор ХКТЕІ Людмила Коваль, щомісяця вона заробляє майже по 35 тисяч гривень. 

Мають ректори і додатковий дохід. Здебільшого від роботи за сумісництвом. Загалом найбільший сумарний дохід разом з сім'єю має ректор ХНУ Микола Скиба. 

Відео дня

Заробили і відразу витратили?

Двоє з керівників ВНЗ вказали у декларації, що не мають готівкових коштів або ж грошей на банківських рахунках. Натомість саме вони мають найищі зарплати. Це ректори ХГПА та ХКТЕІ - Інна Шоробура і Людмила Коваль. 

Натомість "найбідніший" ректор, який разом з сім'єю заробив у 2017 році лише 225 тисяч гривень, має 1,6 мільйона гривень "під подушкою". Це ректор ХУУПа Олег Омельчук. 

Два авто і гектари землі

Найбільше автомобілів задекларував ректор Хмельницького національного університету Микола Скиба. Він має у власності дві машини. По одному авто є у керівників ХГПА і ХКТЕІ. А от ректори ХУУпа та НАДПСУ не вказали у декларації жодних автомобілів. 

Похизуватись "квадратними метрами" може ректор педакадемії Інна Шоробура. Вона має у власності декілька помешкань загальною площею 364 квадрати. Найбільше земельних ділянок у керівника ХНУ Миколи Скиби. Він володіє майже 15 гектарами. Натомість у ректора НАДПСУ Олега Шинкарука взагалі нема житла, зате є одна земельна ділянка на 1 гектар. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Наталія Романенко

    Відколи це 14456 м кв землі є 15 гектарами??? Хтось в школі уроки прогулював, а зараз чужі статки рахує.
  • Pavel Kondrashov

    Все знают, что они врут, все знают, что они берут хабари. Выходит, что их пиарят и показывают как надо жить. А как понимать эту статью?
  • Лариса Масилюк

    Ще коли я вчилася 8 років тому у Коваль Л.М. був Volkswagen Passat , а зараз в декларації ВАЗ. Не віриться, що вона змінила німецьку автівку на російський автопром)

    Анонім reply Лариса Масилюк

    ВАЗ оформлений на неї як власника, а решта авто - по дорученню, їх вказувати не потрібно, так як власник не вона! ;) Такі вже наші реалії...

    Віктор reply Анонім

    В такому разі в декларації необхідно вказувати користування автомобілем, адже користування чиїмось майном справа не безкоштовна.

    Петро reply Анонім

    Для чого доручення, якщо достатньо мати при собі реєстраційний документ на автомобіль?
  • Alex Varmint

    У Олега Шинкарука новенький элитный джип, лично видел не раз. Видать как обычно на маме или на тёще )))

    Анонім reply Alex Varmint

    Так то друзі дали поїздити тимчасово ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up