Право пасажира. З квитком можна безкоштовно відвідати туалет на залізничному вокзалі

Право пасажира. З квитком можна безкоштовно відвідати туалет на залізничному вокзалі
  • Часто безкоштовні туалети на залізничних вокзалах нібито закривають на ремонт, а потім “здирають” гроші з пасажирів у платних.
  • На станції Хмельницький зараз працює лише одна вбиральня і та коштує 2,50 гривень.
  • Мало хто знає, що маючи квиток на поїзд, зайти у вбиральню можна безкоштовно.

В сезон відпусток хмельничани масово вирушають у дорогу: хтось їде на відпочинок, хтось із нього повертається. Найпопулярніший транспорт - залізниця. Квитки на поїзди розкупляють ще задовго до поїздки. Інколи пасажири чекають на свій потяг кілька годин. Зрозуміло, що рано чи пізно закортить у туалет. Та чи мають брати гроші за похід до вбиральні, якщо маєте квиток на поїзд?

На станції Хмельницький працює лише платний

Раніше на залізничному вокзалі Хмельницького працювало два туалети. Безкоштовну вбиральню, що знаходиться на платформі, закрили ще у вересні 2015 року. Тоді виявилось, що туалет не відповідає санітарним нормам. У вбиральні стояв жахливий сморід, а сам туалет вже давно перетворився на прохідний двір. Його обіцяли відремонтувати, та поки він і досі закритий.

Безкоштовний туалет на вокзалі - під замком вже три роки

Ліворуч від центрального входу у вокзал розташувався платний туалет. Біля нього в кабінці сидить жіночка, яка з кожного бере 2,50 гривень. Та виявляється, що пасажири, які мають квиток на поїзд, можуть користуватись ним безкоштовно.

Відео дня

З квитком у туалет - безкоштовно

Всередині або неподалік вокзалу мають бути облаштовані безкоштовні вбиральні для пасажирів. Це передбачається постановою Кабміну “Про Порядок обслуговування громадян залізничним транспортом”. У ній сказано, що платні туалети мають бути облаштовані тільки за наявності безкоштовних. Якщо ж безплатні вбиральні з тих чи інших причин закриті, то пасажира зобв’язані пустити без грошей у платний. Для цього він має лише пред’явити свій квиток на поїзд. В разі, якщо потрапити до жодного з туалетів на вокзалі безкоштовно не вийшло, можна сміливо писати скаргу. Для цього варто звернутись до чергового по вокзалу. До того ж, працює гаряча лінія "Укрзалізниці" за номером - 0 800 50 31 11. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Іванка

    У Київі мені сказали,що безплатно з квитком можна користуватися туалетом по графіку,який вказаний при вході, у Львові теж не дозволили скористатися безкоштовно.
  • Танюшка Танюшка

    Перед входом в туалет написано,хто може безкоштовно скористатися вбиральнею,ніколи проблем не буває
  • Natali Mazur

    Возле туалета есть вывеска, где указано, кто может посещать его бесплатно. Но люди идут ( пассажиры), не читают и платят деньги ( на вокзале объявляют, что есть платный туалет; дурной запах туалета( мягко говоря) слышно на все крыло, так что можно найти его без объявления))) почему он платный- не понятно....

    Вадим Поляк reply Natali Mazur

    Та якби прибирали і хлорували так як треба,то би і запахів не було ніяких.за кордоном ні на вокзалах,ні на митницях такого нема.а в нас не тільки на вокзалах,але й в «атріумі»теж саме.дійсно,а за що гроші беруть?
  • Ирина Ватралюк

    Буду тепер знати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up