Вибір нового смартфону: прості та дієві поради (новини компаній)

Великий об’єм пам’яті чи потужність, крута камера чи великий екран… При великому асортименті можна легко заплутався у виборі й в результаті купити не те що буде дійсно зручним і приносити задоволення від користування. Аби не викинути гроші на вітер, рекомендуємо скористатися простими порадами від фахівців.

Дзвінки, соцмережі, перегляд фільмів чи футбольних матчів, карти, оплата покупок, фото та відео яскравих та пам’ятних моментів життя. Все це може зробити один пристрій, який поміщається в кишеню штанів чи куртки.

Яким би надійним та потужним не був ваш смартфон, настає час, коли потрібно його замінити на новий. І хочеться, щоб наступний пристрій прослужив якомога довше й виконував всі поставлені перед ним завдання. 

Найпростіший спосіб придбати новий смартфон і ознайомитися перед цим із всіма його можливостями - інтернет-магазини. Для прикладу візьмемо популярний ЖЖУК.

Зайшовши у розділ “смартфони”, перед вами відкривається чималий список із доступним асортиментом. Не рекомендуємо гортати весь і вичитувати рекомендації до кожного гаджету. Спростити процес пошуку допоможуть спеціальні фільтри.

На які характеристики звертати увагу?

  • процесор
  • об’єм оперативної пам’яті
  • екран
  • акумулятор
  • камера

Найперше - визначтеся з вашим бюджетом і, за можливості, з брендами, яким довіряєте ви чи вам рекомендували друзі. Це значно звузить коло пошуку.

Тепер вибираємо процесор. Його потужність напряму впливає на те, як довго будуть завантажуватися ваші додатки і наскільки швидко та стабільно вони працюватимуть. Найважливіше тут - кількість ядер. Оптимальна - від 8. Також зверніть увагу на бренд. Більш відомі та надійні - Snapdragon та Qualcomm. Непоганими є процесори MTK.

Наступне - оперативна пам’ять. Від її об’єму залежить, чи будете ви нарікати на свій смартфон за повільну роботу. Оскільки з кожним роком об’єм програм стає все більшим, то й оперативну пам’ять для них потрібно відповідну. Мінімальна - 4 Гб. Оптимальна - 6 або 8.

Екран. Він може бути IPS, OLED та AMOLED. Перші - дешевші. Вони чітко передають кольори і не надто втомлюють ваші очі. Але споживають більше заряду батареї. Інші два види менш енергозатратні й можуть краще передавати кольори. 

Розмір екрана має бути таким, щоб вам було зручно ним користуватися. Надто великий буде гарно показувати фільми чи відео в YouTube, але таким незручно користуватися однією рукою. 

Із акумулятором все дуже просто - його має бути якнайбільше. Краще, щоб він був із швидкою зарядкою. Це зекономить ваш час і продовжить життя акумулятора.

keyboard_arrow_up