Фестиваль дитячого кіно, який проходив у Хмельницькому, оголосив переможців

Фестиваль дитячого кіно, який проходив у Хмельницькому, оголосив переможців
Постер фільму-переможця
  • Покази тривали в кінотеатрах Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Полтави, Вінниці, Житомира, Луцька, Хмельницького та Чернігова.
  • Наступного року Чілдрен Кінофест відбудеться з 31 травня до 9 червня.

Завершився ювілейний міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків. Понад 30 000 глядачів і глядачок долучилися до безкоштовних показів у кінотеатрах і онлайн та обрали найкращу дитячу стрічку. Подробиці розповіли організатори кінофесту. 

9 липня завершився 10-й Чілдрен Кінофест. Цього року Ґран-прі фестивалю за підсумками глядацького голосування здобула іспанська комедія «Душа команди», отримавши 4,69 бала з 5. Фільм розповідає про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями.

Відео дня

Також у межах фестивалю всьоме відбувся Дитячий кіноконкурс. Організатори отримали понад 100 заявок з усієї України, серед яких обрали 20 фіналістів. Переможців визначило професійне журі українських кінематографістів. Нагородження відбулося на церемонії закриття Чілдрен Кінофесту в Будинку кіно.

Результати Дитячого кіноконкурсу:

Згодом фільми-фіналісти можна буде переглянути на YouTube-каналі Чілдрен Кінофесту.

10-й міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків Чілдрен Кінофест відбувся в гібридному форматі. Покази, які тривали в кінотеатрах Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Полтави, Вінниці, Житомира, Луцька, Хмельницького та Чернігова, зібрали понад 18 тисяч глядачів і глядачок. Найпопулярнішою стрічкою онлайн-кінотеатру стала торішня переможниця «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке».

Наступного року фестиваль відбудеться традиційно після закінчення навчального року — з 31 травня до 9 червня.

Читайте також: Що показують у кіно та ляльковому театрі Хмельницького: сеанси та ціни

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up