Гідність та Свобода у кіно: ТОП-5 стрічок про Євромайдан

Гідність та Свобода у кіно: ТОП-5 стрічок про Євромайдан
  • 21 листопада відзначають День Гідності та Свободи.
  • Революційні події надихнули багатьох митців на створення пісень, книг та фільмів про Євромайдан.
  • Редакція vsim пропонує до вашої уваги найкращі фільми про революційні події в Україні. 

Революція Гідності є знаковою подією для України. 21 листопада 2013 року українці вийшли на Майдан. Мирні протести дуже швидко переросли у сутички із силовиками. А згодом трагічно загинули понад сотні активістів.

Події Революції Гідності згуртували націю та надихнули творити митців. Про ці трагічні події пишуть пісні, книги та знімають фільми. Усі вони зображають протест українців. 

Пропонуємо вам  підбірку кінострічок, присвячених подіям осені-зими 2013-2014 років:

Відео дня

1. "Зима у вогні: боротьба України за свободу"

Фільм режисера Євгена Афінеєвського. У стрічці показаний самий розпал Революції. Тут зображено не лише події Євромайдану, але й думки та настрої людей.

У 2015 році фільм був номінований на премію "Оскар".

(трейлер до фільму "Зима у вогні")

2. “Усе палає”

Фільм був створений дебютантами в кіноіндустрії – Олександром Течинським, Олексієм Солодуновим і Дмитром Стойковим. У стрічці йдеться про те, як мирний протест у Києві перетворився на кровопролитне зіткнення. Цей фільм на фестивалі DOK Leipzig у Німеччині визнали найкращим східноєвропейським документальним фільмом.

(трейлер)

3. "Зима, що нас змінила"

Документальний фільм , який складається із 7 частин. У стрічці зібрано кадри подій на Майдані. Там йдеться і про смерть Сергія Нігояна та Небесної Сотні. Зображенні бої на Грушевського та пожежа в Будинку профспілок. Творці фільму також розповіли про Автомайдан та резиденцію Януковича.

(трейлер до фільму "Зима, що нас змінила")

4. "Жіночі обличчя революції"

Режисером стрічки стала Наталія П’ятигіна. У стрічці розповідають про п’ятьох жінок, які пережили Революцію Гідності. Це матері, дружини, кохані героїв Небесної Сотні - усі вони незнайомі між собою, але їх об'єднав Євромайдан.  

(трейлер)

5. "Євромайдан. Чорновий монтаж"

Це збірка короткометражних фільмів молодих режисерів. У стрічці висвітлили події на Майдані з різних сторін.

"Це фільм про три місяці революції, від обуреного протесту до народного єднання, від каструль на голові до кийків і бронежилетів", – йдеться в повідомленні творців фільму.

(трейлер)

Читайте також: 21 листопада - День Гідності і Свободи

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up