Топ-5 вражаючих фільмів до Великодня

Топ-5 вражаючих фільмів до Великодня
  • Великдень - велике свято воскресіння Ісуса Христа. 
  • Ми підготували для вас підбірку вражаючих фільмів, які розкажуть історію Ісуса від народження і до його останніх кроків на землі.

Великдень - головне свято для християн усіх конфесій. А Ісус Христос - символ нездоланної віри та відродження після смерті. Доля Ісуса віками залишається важливою темою в мистецтві. Про його життя, добрі справи та страждання знято десятки фільмів. За екранізації біблійної тематики бралися кращі світові режисери з різних куточків планети. Напередодні Великодня пропонуємо вам підбірку кращих фільмів про Ісуса Христа, які вражають та змушують переосмислити життя. 

Святе сімейство, 2006

Жанр: сімейний фільм

Режисер: Раффаеле Мертес

Актори: Алессандро Гассман, Ана Катерина Морарью, Брандо Пачітто, Массіміліано Варрезе

Країна: Італія

Відео дня

Рік: 2006

Історія кохання матері Ісуса Христа Марії та його названого батька Йосипа. Вони покохали одне одного незважаючи на різницю у віці, соціальний статус та походження. Історія їх любові перенеслася до нас крізь багато віків. 

Сюжет:

Події фільму розгортаються у Єрусалимі. Церковний служитель Захарій знаходиться в сум'ятті, оскільки його племінниці Маріє вже пора замислюватися про чоловіка. Він скликає всіх неодружених чоловіків в місті, щоб вибрати серед них найдостойнішого. В якості підказки Захарій сподівається на провидіння господнє і отримує його у вигляді невеликого чуда. Всевишній вибирає для молодої дівчини простого теслю Йосипа, який значно старший за неї і вже має трьох дітей. Спочатку Марія намагається втекти від дядька і тим самим змінити свою долю, але пізніше приймає волю Божу. Разом з Йосипом вона відправляється в його рідне місто - Назарет. Рідні теслі зустрічають Марію вельми стримано. Клеопа вважає, що його брат збожеволів, привівши в свій будинок занадто юну дівчину. Зовсім по-іншому на Марію дивиться старший син Йосипа Яків. Він сам бажає взяти її в дружини, про що прямо заявляє. Батько вважає таку поведінку сина неприпустимою, оскільки потай боїться, що ровесниця Якова може відповісти взаємністю молодому хлопцю. Однак Марія всім серцем вірна Йосипу і намагається це йому довести. Незабаром за таку відданість і щиру любов до майбутнього чоловіка господь винагороджує дівчину.

Переглянути фільм можна ТУТ.

Марія, мати Ісуса, 1999 рік

Жанр: драма

Режисер: Кевін Коннор

Актори:  Крістіан Бейл (Christian Bale), Пернілла Аугуст (Pernilla August), Мелінда Кіннаман (Melinda Kinnaman), Девід Трелфолл (David Threlfall)

Країна: США

Рік: 1999 рік

Сюжет:

У цій могутній та проникливій історії любові, жертовності й віри, простежується життя однієї з найвідоміших у світі жінок – Марії, матері Ісуса. Всеохоплююче розкриваючи незгасиму материнську любов Марії до свого Сина, фільм підкреслює її людяність, смиренність і благородство. Вірою Марія подолала всі тяжкі випробування, коли їй довелося пережити передбачені пророками нестерпні страждання Ісуса, його приниження і мученицьку смерть на хресті. Після Його воскресіння Марія до кінця своїх днів продовжувала розповсюджуватися послання свого Сина про Божу любов і спасіння.

Страсті Христові, 2004 рік

Жанр: драма, історико-біографічний

Режисер: Мел Гібсон

Актори: Джеймс Кав’єзел, Майя Моргенштерн, Крісто Живков, Франческо Де Віто, Моніка Белуччі, Тоні Бертореллі 

Країна: США

Рік: 2004

Сюжет:

Спроба детально відтворити останні 24 години земного життя Ісуса Христа. Дія починається в саду Гефсиманському, куди Ісус прийшов помолитися після таємної вечері. Ісус чинить опір спокусам, яким піддає його сатана. Зраджений Іудою Іськаріотом, Ісус арештований. Його приводять назад до Єрусалиму, де керівники фарисеїв звинувачують його в богохульстві, і суд над ним завершується смертельним вироком. На Голгофі Ісуса розпинають, і він проходить через останню спокусу: страх, що Отець його покинув . Він долає цей страх, дивиться на свою матір Марію і вимовляє слова, які може зрозуміти до кінця тільки вона: «Відбулося».

Переглянути фільм можна ТУТ.

Остання спокуса Христа, 1988 рік

Жанр: драма

Режисер: Мартін Скорсезе

Актори: Вільям Дефо, Гарві Кейтель, Барбара Герші, Ірвін Кершнер, Девід Боуї

Країна: США, Канада

Рік: 1988

Сюжет:

На самому початку фільму режисер попереджає глядача, що фільм не є екранізацією канонічного євангелія, його створено за романом грецького письменника Нікоса Казандзакіса. Тесляр з Іудеї Ісус  рубає хрести, на яких римляни розпинають злочинців. Його відвідують голоси й бачення, він здогадується, що обраний, але не розуміє, в чому його призначення. Друг Ісуса Іуда засуджує його за співпрацю з римською владою і одного разу б'є його. Намагаючись зрозуміти своє призначення в цьому житті, Ісус йде мандрувати разом з Іудою. Він ще не знає, що йому визначено пройти складний шлях Месії.

Переглянути фільм можна ТУТ

 Історія Ісуса для дітей, 2000 рік

Жанр: драма

Режисер: Джон Шмідт

Актори: Брайан Дікон, Брандон Джілберстадт, Ріші Кумар

Країна: США, Канада

Рік: 2000

Сюжет:

Це історія життя Христа, побачена очима дітей, які жили в той час, коли Ісус ходив по землі. Фільм “Історія Ісуса Христа для дітей “створено на основі фільму” Ісус “.

Присутні в хліві діти розповідають один одному історії про Ісуса Христа, діляться сумнівами і задають питання які цікавлять кожну дитину і спільними зусиллями пізнають істинність Христа. У фільмі описується весь життєвий шлях Ісуса Христа від Різдва до Вознесіння. Юнацькі мандри і хрещення, набуття дару і проповідь нового вчення, опалу, зрада учнів і мученицька смерть, – всі віхи земного шляху Ісуса. Історія сина людського повідана простими дитячими словами.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Любов Сердунич

    ЯК ЖЕ ЛЮДСТВО ЗАЗОМБОВАНЕ!.. І зомбують ті, хто повинен якраз ПРОСВІТЛЮВАТИ людей: митці!..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: графік відключення на тиждень у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up