Хмельничан запрошують на концерт джаз-квартету "Art Prestige"

Хмельничан запрошують на концерт джаз-квартету "Art Prestige"
14 травня у хмельницькій філармонії вперше дасть концерт джаз-квартет «Art Prestige» з Івано-Франківської філармонії. Дружній колектив поділиться зі сцени добрим настроєм і виконає твори сучасних композиторів.

Початок о 18:30.
Квитки:  30-50  гривень.
- Ми виконуємо багато різної світової джазової музики – як сучасної, так і більш давньої. Щоправда, інтерпретуємо завжди по-своєму. В джазі це вітається, адже джаз – це, швидше, настрій, ніж стиль. Найбільшу частину нашого концертного репертуару складають власне наші авторські твори – мої та нашого піаніста Романа Микитюка. Ми виконуємо твори композиторів, кількість яких і не перелічити. Це Джордж Ґершвін – представник академічного джазу, Хірбі Хенкок, Джо Завінул та інші наші сучасники, – каже художній керівник джаз-квартету «Art Prestige» Арсен Бучинський.
Квартет «Art Prestige» створили у 2009 році при Івано-Франківській обласній філармонії. Його учасники – професійні музиканти, випускники вищих мистецьких закладів Києва, Івано-Франківська та Москви. Репертуар колективу постійно оновлюється, тому музиканти формують програми виступів за принципом кращих та найновіших творів на даний час.
- Для нас родзинка кожної програми – це саме музикування, що є продовженням нашого спілкування у повсякденному житті, а також імпровізація як швидкоплинність та неповторність кожної миті, - каже художній керівник. – На концерті у Хмельницькому ми намагатимемося донести до залу добрий настрій, який міг би об'єднати слухачів і музикантів в єдине ціле. Ймовірно, це дасть комусь можливість хоч на мить відволіктися від буденності і поринути у безмежний світ музичних думок. Ми виконаємо твір «Вечірня розмова» (автор - Арсен Бучинський – прим. авт.), який часто граємо на концетрах. Композиція завжди виходить якоюсь особливою, можливо, більш теплою і задушевною.
Джаз-квартет «Art Prestige» вперше виступатиме у Хмельницькому. Музиканти мало знають про місто, тому сподіваються ближче з ним познайомитися.
Арсен Бучинський найбільше пишається дружбою, яка склалася у колективі. Її він вважає найбільшим досягненням квартету. Гарні відносини музиканти мають і з колективами з Хмельницького.
- Всі музиканти так чи інакше знайомі між собою. Якщо не безпосередньо, то через друзів.  Це свого роду велика родина. Особисто я знайомий з керівниками колективу «Flautando» –  чудовими музикантами Ольгою та Тарасом Малик, з якими неодноразово гастролював Європою. Також у рамках творчого обміну між філармоніями до Івано-Франківська неодноразово приїздив Академічний симфонічний оркестр хмельницької філармонії, – каже Арсен Бучинський.
З ними музиканту цікаво було б виступити разом на одній сцені, оскільки «Art Prestige» має досить багатий досвід виконання з іншими колективами.
- Івано-Франківська обласна філармонія, в якій ми працюємо, відкриває широкі горизонти співпраці з іншими колективами. Головним партнером на сцені для нас є Академічний камерний оркестр «Harmonia Nobile». Саме з цим колективом ми поєднуємо джаз і класику. Наші спільні концерти завжди мають успіх у слухачів. Щодо творів, виконуваних разом, їх вже нескінченна кількість.

Джаз-квартет «Art Prestige» це:
Мирослав Пасічняк – саксофон
Роман Микитюк – фортепіано
Євген Якимович – ударні
Арсен Бучинський – контрабас
Наталія Шевченко – вокал
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up