У Хмельницькому на благодійному концерті зібрали 71 тисячу гривень на лікування дитини

У Хмельницькому на благодійному концерті зібрали 71 тисячу гривень на лікування дитини
11-річний Артем Харченко зі Старокостянтинова - талановитий співак та волонтер, який тривалий час допомагав військовим в АТО, їздив до поранених з концертами у шпиталі. Тепер допомога знадобилася і йому. Відгукнулися музиканти та волонтери, які для збору коштів запросили глядачів до обласної філармонії.

Лікарі поставили дитині страшний діагноз – саркома суглобу четвертої стадії. Але цей сильний хлопчик не здається і, не зважаючи ні на що, думає не лише про себе, а й про інших. Цього вечора він прийшов на концерт, попри те, що лікарі були не надто від цього у захваті, але все ж таки дозволили.  

На сцені виступили хмельницькі гурти «Мотор’ролла» та «Stanza», Христина Панасюк, команда КВН «Отдыхаем вместе», Денис Кузнєцов, Артем Ромасюков, Майя Онищук, Марина Українець, Оксана Радушинська, волонтери Творчої сотні «Рух до перемоги», Мистецької сотні «Гайдамаки» та інші артисти. Ведучим концерту був Антон Довлатов.

Неочікуваним сюрпризом для глядачів стало те, що Артем Харченко приїхав на концерт та неодноразово виходив на сцену. Він грав на гітарі та заспівав декілька пісень з Христиною Панасюк, з гуртом «Мотор’ролла», «Stanza» та іншими виконавцями.

Відео дня

Під час концерту провели благодійний аукціон. Продавалися картини та ляльки ручної роботи митців-волонтерів Наталії Степанюк та Володимира Сідлецького. Всі лоти були розкуплені.

 Глядачі бурхливими оваціями підтримували Артема та виступи всіх артистів.

- Я дуже радий що потрапив на концерт, лікарі прогнозували що мене там не буде, але дізнавшись саме про такий захід сказали, що я маю туди поїхати раз така справа. Позитивні емоції дуже потрібні. Мені подобається займатися волонтерством, я отримав посвідчення волонтера Творчої сотні «Рух до перемоги». Хочу знову виступати в шпиталях, після свого одужання я буду їздити туди і продовжувати свій волонтерський шлях і не припинятиму його. Коли закінчиться війна я буду допомагати всім людям, які потребують цього в будинках пристарілих також хворим діткам. Обов’язково буду їздити у своє дитяче відділення у лікарні, дарувати подарунки хворим діткам, адже я розумію що це таке хіміотерапія. Слава Богу я її переношу не так тяжко, лікарі прогнозують гарні шанси  на одужання. 

-Ми довідалися про цю біду на передодні нового року, - розповіла волонтер Творчої сотні «Рух до перемоги» Оксана Радушинська. -Одразу ж замість кришити салати вдома до святкового столу кинулися по своїх знайомих, до друзів збирати гроші та терміново перераховувати батькам, тому що там відлік йшов на години. У Старокостянтинові  ми провели вже не одну  акцію на підтримку Артема. Регулярно вони проводяться у військових частинах де добре знають Артема, адже він виступав сам там не раз. Також по школах освітяни, діти долучаються до акцій підтримки. Підтримує наші акції й 42-й гарнізонний будинок офіцерів. Сьогодні власне ми прийшли на концерт аби вкотре зустрітися з Артемом, підтримати його, отримати нагоду поспілкуватися і для того, щоб об’єднатися в таке емоційно позитивне  коло, подарувавши йому емоції і всім разом долучитися в матеріальному плані. Як це дивно звучить гроші вимінюються на здоров’я, зараз саме така ситуація коли від грошей залежить здоров’я талановитої людини.

-Ми про Артема багато чули позитивного, але особисто не були знайомі, -розповів лідер гурту «Stanza» Андрій Журба.- Коли до нас подзвонили організатори, то не виникло запитань чи у нас вийде чи ні. Ми одразу погодилися…Абсолютно не мають значення всі ті благодійні концерти які ми робили, в яких ми приймали участьв порівнянні з тим, що робить цей хлопчина у свої 11 років. Це зростає саме те покоління, яке може врятувати Україну. Тому ми мусимо всі йому разом допомогти. 

-Познайомилися з хлопцем вже на прес-конференції концерту, до того, на жаль, наші шляхи не перетиналися, тому що вони волонтери, в нас дещо інший шлях, - розповів фронтмен гурту «Мотор’ролла» Сергій «Сєня» Присяжний. -Хоча так само допомагаємо нашим хлопцям, але по інших маршрутах, ми в спільних акціях ще не брали участі. До нас звернувся спочатку  Саша Попов, потім Віктор Шайда наш давній друг та колега.  Вони просто пояснили ситуацію - запрошують людей на концерт для допомоги малому. І коли я дізнався цю історію ми погодилися на виступ. Зараз відчуття внутрішньої радості. Поруч з ним хочеться придумувати, робити дивні речі. Думаю, що таких людей треба вберегти і ми зробимо все що від нас залежить для того, щоб це сталося. Дивлячись з тієї кількості людей, яка прийшла в цей зал, я думаю у нас все вийде.

 

-Особисто ми не були знайомі з Артемом, але думаємо, що ми познайомимося, нам дуже приємно приймати участь у цьому благодійному концерті, - розповіли учасники команди "Отдихаем вместе" Олександр Степаненко та Дмитро Зелінський. -Чули що це людина, яка допомагає багатьом. Всі концерти які ми проводимо з нашою командою завжди були частково благодійними, частину коштів ми віддавали на благодійність. 22 квітня у нас буде вечірка, яка присвячена 5 річниці колективу, ми вирішили що  частину коштів з цього вечора ми віддамо саме цьому хлопчику. Артемка, все буде добре, головне посміхатися, адже усмішка продовжує життя.  Думаю ми будемо це робити разом.

-Мене дуже вразила історія Артема, він надзвичайний у своєму таланті  не розчаровуватися ні в чому, особливо в житті, -розповів ведучий концерту Антон Довлатов. -Він особливий, дорослим дає змогу вірити в те, що все буде добре, він людина позитив, яка явно не на свої роки мудра. Окрім того що він класно грає на гітарі, співає, волонтер, з ним приємно спілкуватися, адже він не боїться виражати свої думки. Ми з ним гарно спілкуємося, відчуваєш що говориш з розумною людиною. Він ще й гарний більярдист. Як не допомагати людині яка допомагає тисячам. Власними справами Артем дає приклад своїм одноліткам  і моїм одноліткам також. Підтримати Артема прийшли всією родиною, єдине що я на сцені,  а всі рідні у залі.

-Артем є яскравим прикладом небайдужості, це юний патріот,  який своїм великим прикладом надихає всіх, -розповів волонтер, начальник управління культури і туризму Хмельницької міськради  Артем Ромасюков. -Сьогодні він потребує допомоги тому звичайно будемо надіятися що хмельничани відгукнуться і підтримають цю людину, яка допомагає військовим, яка є постійним учасником  концертних програм та безстрокових акцій  на вулиці Проскурівській. Я, звичайно ,як волонтер, як артист долучився до цієї акції.  Це хлопчина з великим серцем, незламним духом, знаю такі подробиці які викликають захват цією дитиною. Там де він зараз лікується він бере гітару  і ходить по палатах і підтримує дітей які також там знаходяться на лікуванні, він не здається, боретеся за себе, і допомагає іншим.

-У цей вечір всі об’єдналися задля гарної мети, щоб допомогти Артемові одужати, який є взірцем для всіх нас, - розповів співорганізатор концерту, волонтер ГО «Мистецька сотня «Гайдамаки» Віктор Шайда. 71 тисяча 413 гривень- це сума яка була зібрана за білети, на аукціоні та яку люди поклали до скриньок. Дякуємо усім  хто долучився- артистам, глядачам, журналістам, меценатам, всім технічним службам. Цей благодійний концерт - лише початок , на ньому ми не зупинимося.

Якщо Ви хочете допомогти Артему зателефонуйте матері хлопчика Наталії Вікторівні за № телефону 097 0658502. Картковий рахунок Приватбанку батька Василя Васильовича Харченка: 5168 7572 7444 7731 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up