Через дзвінок з “банку” кам’янчанин втратив 15 тисяч: як працює схема

Через дзвінок з “банку” кам’янчанин втратив 15 тисяч: як працює схема
  • Чоловіка ошукали по телефону.
  • Поліція розпочала розслідування.

Аферисти продовжують виманювати гроші у жителів Хмельниччини. На гачок до зловмисників потрапив 42-річний кам'янчанин. Поліція розслідує факт шахрайства, яке коштувало чоловікові 15 тисяч гривень.

За інформацією правоохоронців, до чоловіка зателефонував невідомий і представився працівником служби безпеки Національного банку України. Зловмисник повідомив, що банківські рахунки "клієнта" потребують посилення безпеки. Для цього потрібно назвати СМС-код, який прийшов на його телефон. Чоловік все робив так, як йому говорили. Адже повірив, що це дійсно банк. Відтак з його рахунку зникло 15 316 гривень. 

Як повідомив поліцейським сам потерпілий, він таки зрозумів, що спілкується з шахраєм. Мовляв, напередодні бачив інформацію про подібну шахрайську схему в соцмережах. Але було вже запізно - гроші списались. Тоді чоловік  звернувся до відділення банку та до поліції. 

Відео дня

Наразі слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею "Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки" Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре закликають не повідомляти свої персональні дані. 

Читайте також:

Чому звільнили Гамалія. Ще одна версія скандалу

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Aleksey Gudz

    Мені три рази дзвонили з київського номеру,   ці ж самі.  На  третій раз  "ржати" почав, одразу обматюкали і кинули трубку.

    ЧитачЧитачів reply Aleksey Gudz

    Кажуть, ти і досі ходиш і ржеш як кінь.

keyboard_arrow_up