Чому звільнили Гамалія. Ще одна версія скандалу

Чому звільнили Гамалія. Ще одна версія скандалу
Сергій Гамалій та вантаж, який зник із митниці
  • Для військових з Бахмута везли військовий вантаж через кордон.

  • На митниці його затримали.

  • За добу допомоги не стало.

  • Розповідаємо, що відомо про цю історію та до чого тут Гамалій.

Минулого тижня Володимир Зеленський звільнив голову Хмельницької ОВА Сергія Гамалія. На цій посаді він пробув більш як два роки, що трохи більше, ніж зазвичай серед керівників адміністрації останніх років. Звільнення відбулося на тлі скандалу — Гамалія помітили в чернівецькому ресторані в компанії двох людей, ймовірно пов’язаних з контрабандою.

Після алкогольного застілля всі троє сіли в авто. Відтак машину, за кермом якої був Гамалій, зупинили патрульні. На тепер вже колишнього голову ОВА склали протокол за статтею 130 КУпАП. Сам Сергій Гамалій цю ситуацію жодним чином не коментував. Додамо також, що разом з ним звільнили також голів Луганської та Одеської ОВА.

Тепер же щодо звільнення стали відомі нові деталі. Член громадської ради при управлінні СБУ у Львівській області Галина Янко на своїй сторінці у Facebook назвала ще одну ймовірну причину відставки Гамалія. І тут знов таки фігурують митниця та контрабанда.

Відео дня

За словами Галини Янко, у червні 2022 року іноземні донори відправили на Львівську ОВА військову допомогу. Вона призначалася для військових з Бахмута, які мали її забрати, та була з відповідним супроводжуючим листом. Орієнтовна вартість вантажу складала три мільйони гривень. Про це пише сайт «Є» з посиланням на Галину Янко. У ньому були тепловізори, дрони, деталі для вогнепальної зброї, оптика та рації.

На кордоні вантаж затримали нібито через порушення правил перетину кордону та декларування. В таких випадках допомога мала б зберігатися на митниці до рішення суду. Вантаж хотіли забрати військові, які приїхали з Бахмута, однак його не віддали, пояснивши вихідним днем.

Як розповідає Галина Янко, за ніч про вантаж та його вміст дізналися у Хмельницькому. Відтак командир однієї з військових частин видав наказ про примусове вилучення вантажу. Погодив його Сергій Гамалій. На думку Галини Янко, фактично допомогу, яка призначалася для військових з Бахмута, вкрали. Про яку саме військову частину йдеться, невідомо, оскільки в опублікованих документах ця інформація прихована.

— Цей вантаж за одну добу викрали з митниці під приводом вилучення. Викрали для чоловіка митнички. Викрали ті, хто пропускав фури з цигарками, які наші друзі у Польщі викривали неодноразово на кордоні в Раві-Руській, — пише Галина Янко.

Згодом суд підтвердив законність переміщення вантажу через кордон. Про це йдеться у реєстрі судових рішень. Втім, ні іноземному донору, ні військовим з Бахмута допомогу вже не повернули. За словами Галини Янко, за цими фактами відкриті кримінальні провадження.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (73)
  • Читач91

    А з митниці вже давно потрібно  всіх звільнити,поставити молодих і відеокамери. А  МАЙНО СЬОГОДНІШНІХ НАЧАЛЬНИКІВ І ЇХ СІМЕЙ КОНФІСКУВАТИ  НА користь ЗСУ.
  • Читач91

    Посадити,а майно в Варшаві  і Туреччині конфіскувати
  • Um Mahmood Diab

    Чим глибше в ліс, тим більше дров...
  • Anna Fialkina

    Задайтесь питанням , хто у цій шайці Епіфаній ! Хто його поставив патріархом Києва ???! За які " доброти " він роздавав Гамалію такі великі почесні відзнаки , ще на початку великого розкидання під час війни у солдатів та біженців та стареньких . які вижили все ж таки без гречаної крупи по 80 грн. https://vsim.ua/lyudi/mitropolit-epifaniy-nagorodiv-sergiya-gamaliya-ordenom-foto-11625615.html

keyboard_arrow_up