Дай покататись: найчастіше у Хмельницькому викрадають «ВАЗ» і «Volkswagen»

Дай покататись: найчастіше у Хмельницькому викрадають «ВАЗ» і «Volkswagen»
  • Щомісячно злодії викрадають у Хмельницькому по два автомобілі.
  • Крадії «кидають око» як на іномарки, так і на вітчизняні автівки.
  • Як не стати жертвою і вберегти свій автомобіль, дізнавались журналісти vsim.ua.

 

Щомісяця у Хмельницькій області викрадають більше 20 автівок. У поліції кажуть, зафіксували 257 злочинів, пов’язаних з незаконним заволодінням транспортних засобів. Зловмисники «кидають око» як на дорогі іномарки, так і не старенькі автомобілі. Окрім того, часто викрадають і мотоцикли. 

У Хмельницькому за рік викрали більше півсотні автівок. Менша кількість угонів траплялась у районних центрах. Злодії діяли переважно вночі.

У серпні в Хмельницькому патрульні затримали наркозалежного, який захотів розважитись. Хлопець "позичив" чужу автівку і поїхав шукати пригод. Знайомий автомобіль побачив брат власника і подзвонив у поліцію. 28-річного чоловіка швидко затримали. Таких випадків безліч. Проте не завжди зловмисників вдається оперативно розшукати. 

Відео дня

Спеціалісти кажуть, зараз для зловмисників не складає труднощів вкрасти автомобіль і швидко «обчистити» салон. Від «професійних» рук крадіїв навіть не рятує сигналізація.
В інтернет-магазинах можна обрати будь-яку сигналізацію. На сайті оголошень вони є на будь-який смак і гаманець. Установка сигналізації коштуватиме в середньому 20-30 доларів. Залежно від складності роботи. В автосервісах говорять, що сигналізацію можна буде обладнати додатковими функціями. Ціни на саму автосигналізацію різні. Коливаються від 20 до 200 доларів. Є і дорожчі. Залежить це від її функціональності.

"Однієї сигналізації не досить"

Сергій Миколишин, власник автосервісу

- Є багато сучасних засобів захисту автомобіля. Існують замки, які замикають коробку передач. Може бути функція управління центральними замками. Сигналізація – дешева або ж дорога. Марка автомобіля для цього значення не має. Але і сигналізація не гарантує зараз повної безпеки. Якщо працюють прості зловмисники, хулігани – шанс вберегти автівку є. Якщо ж професіонали – то вкрадуть будь-який автомобіль, із заводською чи найдорожчою сигналізацією. Крім сигналізації, рекомендую вибрати ще альтернативні засоби захисту авто. Замкнення коробки передач, керма. Багато хто ставить кнопку, яка ховається у будь-якому місці. Натискаєш, бензонасос не подає живлення і автомобіль не заводиться. Це може бути ефективним. Бо сигналізація – це електроніка. Зараз такі технології, що зламати її не складе труднощів. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Игорь Антонов

    в дворах будинках, ні під'їздаї давно пора ставити камери
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up