Дзвінок з «банку» і розблокування картки: жителя Шаровечки ошукали майже на 25 тисяч

Дзвінок з «банку» і розблокування картки: жителя Шаровечки ошукали майже на 25 тисяч
Ілюстративне фото
  • За минулу добу чотири мешканці області стали жертвами аферистів.
  • Усі шахрайські схеми старі. В поліції нагадали основні правила безпеки.

В інтернеті і по телефону. За минулу добу жителів Хмельниччини разом ошукали майже на 225 тисяч гривень. Чотири люди звернулись до поліції із заявами. Шахраї працювали за старими і добре відомими багатьом схемами. Правоохоронці просять бути уважними та обережними.

Зокрема, кам’янчанка втратила майже 187 тисяч гривень з рахунку. Все через дзвінок псевдо-банкіра. Невстановлена особа представилась працівником банку і під приводом підвищення ступеня захисту депозиту, ввела жінку в оману. Про це повідомляють у Секторі комунікації поліції Хмельницької області. Відтак з рахунку зникло 186 920 гривень.

Вчора, 8 вересня, «на вудку» до шахраїв потрапив і житель Шаровечки Хмельницької тергромади. Чоловік теж отримав дзвінок нібито з банку, незнайомець випитав у нього реквізити під приводом розблокування картки і відтак з рахунку щезло 24 500 гривень.

Відео дня

В поліції просять хмельничан не вестись на подібні афери, адже такі маніпуляції не проводяться банком без вашої присутності, підтвердження та згоди.

Ще двоє жителів області стали жертвами злочинних схем в інтернеті під час купівлі-продажу. Мешканець села Шатава хотів купити в мережі мотоцикл, перерахував потенційному продавцеві 7274 гривні, але "залізного коня" так і не побачив. А чоловік із села Моньки на Красилівщині втратив 6 тисяч гривень, коли намагався придбати зернові відходи через соцмережу. 

За всіма фактами в поліції відкрили кримінальні провадження і наразі встановлюють всі обставини.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up