Екологи розповіли про знищення заказника на Хмельниччині. Підозрюють вінницьких «бізнесменів»

Екологи розповіли про знищення заказника на Хмельниччині. Підозрюють вінницьких «бізнесменів»
Фото - Екологічна інспекції Хмельницької області
  • В екологічній інспекції розповіли про руйнування гідрологічного заказника на Хмельниччині і порахували збитки.
  • Справою займуться правоохоронці. 

Екологи порахували суму збитків, яких зазнав гідрологічний заказник місцевого значення «Шиїнецький». Ще в листопаді минулого інспектори провели перевірку на дотримання вимог законодавства в частині охорони і використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду  Шиїнецькою сільською радою, що в  Деражнянському районі. Саме там знаходиться гідрологічний заказник. Під час перевірки помітили ряд порушень, які спричинили негативні наслідки. Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції Хмельницької області. 

"Злочинні дії (пошкодження земляного валу (греблі) та відкриття всіх заставок дамби), спричинені невідомими особами, призвели до значного пониження рівня води в гідрологічному заказнику місцевого значення «Шиїнецький», що в свою чергу загрожує порушенню режиму території заказника та може призвести до незворотних наслідків та погіршення загального екологічного балансу в регіоні", - йдеться у повідомленні. 

Як додають екологи, на території заказника зникли унікальна вільхові насадження, багато водно-болотних птахів, а також земноводних тварин, гризунів та інших. Загальна сума всіх збитків склала понад 145 тисяч гривень.

Відео дня

Самі ж інспектори підозрюють у знищенні вінницьких «бізнесменів». До слова, вчора, 24 лютого, невідомі в присутності Нацполіції Вінниччини за допомогою спецтехніки здійснювали розриття греблі, чим грубо порушили вимоги чинного природоохоронного законодавства. Як додають в Екоінспекції Хмельницької області, на зауваження голови Деражнянської ОТГ про неправомірні дії, що завдають шкоду заказнику, незнайомці не зважали. Екологи звернулись до поліції, де відкрили за фактом відкрили кримінальне провадження. Встановлюють всі обставини.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up