Голова Полонської РДА попався на хабарі у 33 тисячі доларів

Голова Полонської РДА попався на хабарі у 33 тисячі доларів

Таку суму вимагав Віктор Солодкий. Посадовець обіцяв фермерському господарству підписання розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 га. Під час отримання частини коштів голову РДА "взяли" правоохоронці.

Сьогодні, 21 серпня, Віктора Солодкого затримали в особистому кабінеті. У цей момент йому принесли чергову частину неправомірної вигоди в сумі 15 700 доларів. У повідомленні Генеральної прокуратури України йдеться, що посадовець за хабар обіцяв підписати розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 га для ведення сільського господарства терміном на 10 років.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особі буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Відео дня
Солодкий Віктор Володимирович. Фото з сайту районної державної адміністрації

А що в декларації? 

Віктор Солодкий за минулий рік задекларував на сім'ю 7 земельних ділянок загальною площею 136 гектарів. Всі знаходяться на території Полонського району. Більшість із них, як вказано в документі, він орендує.  З рухомого майна вписані також дві квартири у Полонному (76м2) і Понінках (57,8 м2).   Їздить чиновник на Dodge Caliber 2007 року.  Офіційно на посаді голови РДА заробив за 2017 рік 129 304 гривень. В той час, як дохід дружини від підприємницької діяльності становить 969 640 гривень.

Цікаво, що сім'я Солодких отримує ще й соціальні виплати - Віктор 35 888 гривень пенсії, а дружина Інна - 8 100  гривень іншої “соціальної допомоги”.  Готівкою задекларувала дружина Віктора Солодкого 400 000 гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Наталія Школьник

    Все пройде,як і деяким іншим.Напишуть,що хворий
  • Вадим Атаманюк

    а ми це ковтем і далі будем терпіти як нас обкрадає ця вся мразота скільки вже можна гвалтувати нашу Украіну ! сьогодні він краде а завтра людей буде бухий збивати на авто за мільйон баксів .
  • Андрій Кметь

    Відпустять!Згодом через суд ще повернеться на посаду.

    Miki Kolya reply Андрій Кметь

    І відшкодування ще дістане. Все як завжди
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up