Хабар в 2,5 мільйони $: затриманим виявився колишній мер Кам'янця-Подільського (ФОТО)

Хабар в 2,5 мільйони $: затриманим  виявився колишній мер Кам'янця-Подільського (ФОТО)
Колаж vsim.ua з викристанням тут і далі фото з Фейсбук-сторінки СБУ
  • СБУ зловила керівників партії “Наш Край” на вимаганні коштів за включення особи до виборчого списку.

  • Сума хабара становила 2,5 мільйона доларів США.

  • Підозрюваним у справі є Олександр Мазурчак, колишній мер Кам'янця-Подільського.

Сьогодні, 9 червня, СБУ зловила керівників однієї з партій на вимаганні коштів за включення особи до виборчого списку та «підтримку» її політичної кар’єри.

За даними Служби безпеки, голова однієї з політпартій та керівник її територіального осередку вирішили заздалегідь «підготуватися» до наступних парламентських виборів і продати нібито «прохідне» місце у своєму списку.

Відео дня

Свої послуги вони оцінили у 2,5 мільйона доларів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Служба безпеки України.

Для цього розробили спеціальний маршрут просування політичними сходами “кандидата”: вступ до партії, посада голови районного осередку. Згодом за винагороду навіть бралися призначити чоловіка радником керівника ПрАТ «Київводоканал» – все для успішного старту політичної кар’єри.

Кошти повинні були передаватись зловмисникам за графіком, складеним головою партії. Сума першого траншу становила 50 тисяч доларів. Правоохоронці затримали зловмисників «на гарячому», під час передачі цих коштів.

Наразі вирішується питання повідомлення зловмисникам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди)
  • ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Згодом на сторінці колишнього нардепа Ігоря Мосійчука у Фейсбук, з'явилося повідомлення: “Затриманим за отримання 2,5 млн$ за місце в партійному списку є співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.”

Окремі видання отримали неофіційні підтвердження зі своїх джерел в правоохоронних органах того, що підозрюваним дійсно є Олександр Мазурчак.

Цю гучну новину вже активно обговорюють у Фейсбук-спільнотах Кам'янця-Подільського, де Олександр Мазурчак починав свою політичну кар'єру. 

Кам'янчани обурюються, що в часи, коли юнаки гинуть на війні, політики старої закалки продовжують наживатись та діяти за перевіреними часом схемами. І в такий ганебний спосіб “прославляють” рідне місто.

Нагадаємо, Олександр Мазурчак тричі обирався мером Кам'янця-Подільського (у 1998, 2002 та 2006 роках). З початку  2008 року він працював заступником міністра з питань житлово-комунального господарства України, від 18 червня 2008 року — першим заступником міністра з питань житлово-комунального господарства України. Від червня 2010 року — заступник голови Київської міської адміністрації.. 26 березня 2013 подав у відставку. З 26 грудня 2013 року — голова Печерської районної державної адміністрації в місті Києві.

Читайте також: У Хмельницькому чоловік пропонував патрульним хабар за контрафактний алкоголь

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Under creatyve

    Це мій родич і я його бачив, він маральний і правильний ніж усі коментарі разом узяті і людина яка писала цю статю.

    Це підстава рашистів 100%.
  • Читач62

    Вот вам и люстрация
  • Михайло Костенко

    Як така особа може бути радником нині діючого міського голови міста Кам'янця-Подільського? Які він поради може надати? Хто пояснить?
  • Читач99

    Молоді люди гинуть на війні,а вони муки не можуть нажеретися, всіх можновладців на війну, нікому не давати відстрочку, а то під час війни відбивають бюджетні кошти, то дороги латають то тротуари роблять по- новому, то дерева складають по 32000 грн за одне.І тому так живемо!

keyboard_arrow_up