Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура

Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура
  • Правоохоронці вважають, що чоловік організував банду, аби поповнювати «общак» та допомагати засудженим.

34-річного мешканця Хмельницького підозрюють у вимаганні неіснуючого «карткового боргу». За даними слідства, жертвою став місцевий мешканець. Підозрюваний протягом тривалого часу (конкретно у повідомленні правоохоронців не сказано) телефонував потерпілому, переслідував його, погрожував розправою та застосовував фізичне насильство. Мало того, підозрюваний кілька разів приходив додому до «боржника» й забрав телефон та телевізор. Про це сьогодні, 17 квітня, повідомили у прокуратурі Хмельницької області.

Побоюючись за свої життя та здоров'я, потерпілий віддав хмельничанину 10 тисяч гривень. Підозрюваний продовжив вимагати гроші, і вони домовилися про зустріч задля передачі ще 39 тисяч. Під час передачі грошей підозрюваного затримали правоохоронці. Йому вже оголосили про підозру у вимаганні та грабежі (частина 4 статті 189 та частина 4 статті 186). Невдовзі хмельничанину мають обрати запобіжний захід.

Тим часом в Департаменті стратегічних розслідувань повідомили, що підозрюваний мав злочинні зв'язки на території області й організував злочинне угрупування. Його метою було поповнення «воровського общака» та допомога засудженим. Банда вимагала гроші у місцевих мешканців та відбирала у них майно. При цьому жертв переслідували, погрожували їм, застосовували до них фізичне насильство та відбирали майно. Таким чином випадок вимагання 100 тисяч гривень, описаний вище, є тільки одним з епізодів діяльності угрупування.

Відео дня

На зображенні може бути: 4 людини та текст «КЛЦИЯ ПОЛИЦИЯ НАЦЮОНАЛЬНА ПОЛЩЦИЯ»

На зображенні може бути: ‎3 людини та ‎текст «‎СБУ ПОЛиЦИЯ СБУ AX ولدا НАЦОНАЛЬНА ПОЛИЦИЯ‎»‎‎

На зображенні може бути: 4 людини

На зображенні може бути: 4 людини та текст

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач81

    Поясніть як закон визначає і розділяє  існуючі карточні борги і неіснуючі.
  • Андрій

    Так може поліція сама й вимагала....
  • Іван Рудько

    Он колектори коден день вимагають з людец неіснуючі суми грошей і мусора які з ними грабують людец навіть не реагують на це а щейприбігають і допомагають банкам та колекторам людей обкрадати.

keyboard_arrow_up