Хмельницький ексдепутат Харкавий отримав 7 років ув'язнення. Нагадуємо деталі справи

Хмельницький ексдепутат Харкавий отримав 7 років ув'язнення. Нагадуємо деталі справи
Скрін із відео на каналі "За конкретні справи" в YouTube
  • Колишній депутат обласної ради представляв партію "За конкретні справи".
  • Він вимагав 50 тисяч хабаря. 
  • Через це його затримали в готелі його дружини.

Колишній депутат сидітиме 7 років за вимагання хабаря - новини такого типу поширилися в мережі після повідомлення на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Розповідаємо вам про те, кого засудили, як його затримували і за що.

Затримання

У червні 2017 року чи не головною новиною у хмельницькому інформаційному просторі стало затримання депутата Хмельницької обласної ради. Його запідозрили у вимаганні 50 тисяч доларів хабаря. За таку суму він мав посприяти продовженню контракту для керівниці комунального підприємства «Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради.

Відео дня

Також депутат нібито мав посприяти будівництву ще одного приміщення спортзалу для підприємства. І обіцяв, що заклад будуть оминати всілякі перевірки. А все це він мав зробити, будучи членом профільної депутатської комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, інвестиційної політики, природокористування та екології.

Шо за депутат

У повідомленні правоохоронців вказувалася комісія, до якої входить депутат, та місце його затримання. Таким став власний готельно-ресторанний комплекс депутата в Кам'янці-Подільському. Завдяки цій інформації ми знайшли підтвердження чуткам, які почали ширитися. Затриманий депутат - Микола Харкавий із політсили "За конкретні справи". 

Ми перевірили декларації про доходи усіх 11 депутатів, які входили до вказаної комісії. І лише один із них вказав, що володіє готельно-ресторанним комплексом. І це Микола Харкавий. Щоправда, комплекс записаний на дружину. 

На сайті Кам'янець-Подільської міської ради ми знайшли перелік готельно-ресторанних комплексів. Там вказано, що Таїсія Харкава володіє рестораном "Гетьман".

В готелі “Гетьман” у Кам’янці на хабарі в 50 тисяч доларів спіймали депутата Хмельницької облради

Наступного дня Миколі Харкавому обрали запобіжний захід - тримання під вартою із можливістю вийти під заставу в 505 тисяч гривень. Пізніше "За конкретні справи", які він представляв в облраді, заявили, що їх колегу дискредитують.

7 років ув'язнення

"21 січня 2022 року Вироком Вищого антикорупційного суду колишнього депутата Хмельницької обласної ради визнано винуватим у вчиненні закінченого замаху на шахрайство та підбурюванні до надання 50 тис. доларів США неправомірної вигоди і засуджено до 7 років позбавлення волі", - так починається повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У ньому правоохоронці також нагадали деякі з деталей справи, які ми вже описали вище. Також додали, що колишньому депутату буде заборонено протягом 3 років займати певні посади. А майно Миколи Харкавого має бути конфіскованим. Зауважимо, що вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Дима Кучка

    Чесну людину посадили підстава
  • Юрій Гудок

    А що там Гонтар що попався на хабарі здається 20.000? Два роки тому. Нещодавно бачили його в одному з ресторанів. Горілку п'є добре
  • Денис Гераскин

    Всех мышей пересажать,пока коррупцию не искореним,Украину не построим!
  • andrey Dudar

    не посадять, тиждень-місяць і замнуть)

keyboard_arrow_up