Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку

Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку
Фото ілюстративне
  • Жінка перевищила допустиму швидкість та наїхала на 61-річну пішохідку.

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд виніс вирок 39-річній водійці за вчинення смертельної аварії. Жінка перевищила допустиму швидкість руху і збила пішохідку – від отриманих травм та загинула на місці. Суд призначив обвинуваченій ув’язнення на три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік. Але в той же час звільнив від покарання, встановивши їй рік іспитового терміну. Крім того, водійка має заплатити на користь держави майже 10 тис. грн за залучення експертів.

Про це стало відомо з вироку суду від 10 квітня.

Як ідеться у справі, аварія сталася в Кам’янці-Подільському 21 грудня 2023 року на проспекті Грушевського. Близько 17 години вечора жінка, яка керувала автівкою Daewoo Lanos, збила 61-річну пенсіонерку. Через наїзд у потерпілої були численні травми голови, переломи ребер, ключиці, хребта та інших частин тіла. Вона загинула на місці.

Відео дня

За інформацією суду, водійка їхала зі швидкістю 85,36 км/год, тому не змогла вчасно загальмувати. Правоохоронці ж зазначили, що у населених пунктах рух транспорту дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год.

Як стало відомо, винуватиця ДТП – уродженка села Окопи Тернопільської області, наразі проживає у Гуменецькій громаді Хмельницької області, із середньою спеціальною освітою, заміжня, не працює, утримує трьох неповнолітніх дітей. У суді свою вину визнала повністю, щиро покаялась, добровільно відшкодувала завдану шкоду. А такі нюанси враховуються судом як обставини, що пом`якшують покарання.

Читайте також: Смертельна ДТП у Камʼянці: загинула 16-річна дівчина

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ростислав Мельник

    Оплатила убыток? За смерть человека? Кому? Судье?

keyboard_arrow_up