Кіберполіція викрила у Хмельницькому цех, де підпільно виготовляли продукти світових марок

Кіберполіція викрила у Хмельницькому цех, де підпільно виготовляли продукти світових марок
Фото - Кіберполіція України
  • Злочинне угруповування торгувало фальсифікованими продуктами харчування.
  • У цехах робили оливкову олію, вино і хамон. Все - з брендовими етикетками.

Кіберполіція викрила 18 осіб, які незаконно виготовляли фальсифіковані продукти харчування. Оливкова олія, вино, хамон, цукерки і фісташки...Все це робили у підпільних цехах, а далі маркували товар етикетками відомих брендів. Продавали - під виглядом оригінальної продукції.

Як йдеться у повідомленні Кіберполіції України, такі виробничі цехи і складські приміщення діяли у столиці, а також Київській області, а Львові і Хмельницькому. 

За інформацією поліцейських, фігуранти продавали свою продукцію в інтернет-магазинах, на сайтах оголошень, а також на великих гуртових ринках по всій Україні. Встановили навіть факти збуту до сусідніх країн.  Наразі правоохоронці встановлюють збитки, завдані правовласникам.

Відео дня


 
Загалом провели 44 обшуки у цехах, складських приміщеннях, офісах, автівках та за місцями проживання фігурантів. Правоохоронці вилучили виробниче обладнання для виготовлення оливкової олії, фісташок та вина, тару для розливу продукції, близько 60 тонн сировини та 160 тонн фальсифікованої готової продукції. Також вилучили поліграфію з логотипами брендів, прилади для пакування чаю та кави, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, принтери, «чорнові» записи, транспортні засоби та 4,5 мільйони гривень. На вилучене майно судом накладено арешт.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею "Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару" Кримінального кодексу України. Наразі слідчі дії тривають.
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anna Tymoshchuk

    Цікаво як вони підробляли фісташки 🤔
  • Олександр Федорович

    Мабуть забули табличку ділення що здали.
  • Yura Chubaka

    Якщо вони налагодили в Україні виробництво хамону, фісташок, оливкової олії та вина, то ці люди мають працювати, як мінімум, в міністерстві! А якщо це була просто розфасовка, тоді журналісти всімки мають піти туди на практику, щоб розуміти різницю
  • Віталій Українець

    Ось чому я отруївся Балентайном!
    Список фальшивок в студію!

    Sasha Emelchuk reply Віталій Українець

    Ты отравился количеством .

keyboard_arrow_up