Кишенькові злодії в громадському транспорті: яка ситуація у Хмельницькому

Кишенькові злодії в громадському транспорті: яка ситуація у Хмельницькому
  • Осінь - найкраща пора для кишенькових злодіїв

  • У автобусі маршруту 21 виявили серію дрібних кишенькових крадіжок

  • Журналіст vsim.ua підготувала добірку порад, як уникнути цієї неприємності 

Дрібні крадіжки у громадському транспорті - далеко не новина серед жителів великих міст. Хмельницький - не виняток. Вкрасти цінні речі у тролейбусі чи маршрутці стає дуже просто, коли люди тиснуться один до одного в годину-пік. Саме в цей період активізуються усі кишенькові злодії, бажаючи заволодіти чужим майном. 

Хоч і тисняви в громадському транспорті через карантинні обмеження зараз менше, але крадіжки все ж є. Зокрема, журналісту vsim.ua стало відомо про декілька таких випадків в автобусах №21. Причому, усі постраждалі вказують саме на червоний автобус, який їде за даним маршрутом.

Постраждала Каріна розповідає, що взагалі не помітила, як хтось торкнувся її сумки. 

Відео дня

Також дівчина розповідає, що на її прохання розмістити оголошення у хмельницьких інстаграм-пабліках ніхто не відгукнувся.

Після оголошення у сторіс почали приходити і інші історії.

Користувачка мережі Інстаграм прокоментувала:

Старший інспектор сектору моніторингу Хмельницького відділу поліції, старший капітан Людмила Берестовська розповідає, що у порівнянні з минулим роком кількість кишенькових крадіжок у громадському транспорті зменшилась.

Однак водночас Людмила застерігає:

 

Кількість випадків по місту більша, ніж та, яку назвали у поліції. Річ у тому, що не всі жертви кишенькових злодіїв звертають до правоохоронців. Одні думають, що це не допоможе, змирившись із втратою. Інші надіються на силу соцмереж, через які сподіваються повернути хоча б втрачені документи. Так зокрема зробили ті, у кого вкрали речі в автобусі №21.

 

Довідково: відповідальність за скоєння дрібної крадіжки передбачена ч. 1 та ч. 2  ст. 185 Крадіжка Кримінального кодексу України.

 

Аби з вами не сталось подібної неприємності, журналіст  vsim.ua підготувала декілька порад, як не стати жертвою кишенькових злодіїв. 

А ви ставали жертвами кишенькових крадіжок у громадському транспорті? 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталія Чуловська

    А поліція?

    Ігор Весна reply Наталія Чуловська

    Наталія Чуловська а поліціїї  не має, залишилися  ті,що з народом..а народ не дозволяє ...ловити, судити і саджати- демократія)
  • Валерій Уваров

    Так
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up