Комунальне підприємство Хмельницького втратило 5,5 мільйонів гривень через недбалість керівника

Комунальне підприємство Хмельницького втратило 5,5 мільйонів гривень через недбалість керівника
Фото ілюстративне
  • Тепер вже колишній очільник комунального підприємства передав бухгалтеру дані до систем банківських рахунків. 

  • Впродовж двох років той перераховував собі “зарплату” з рахунку підприємства. 

  • Така службова недбалість керівника «коштувала» підприємству понад 5,5 мільйонів гривень.

У Хмельницькому судитимуть колишнього керівника комунального підприємства. Його звинувачують у службовій недбалості, повідомляють у обласній прокуратурі. 

За словами правоохоронців, тоді ще очільник підприємства передав головному бухгалтеру власні ключі з електронними цифровими підписами та особисті логіни і паролі. За допомогою них здійснюється вхід до систем дистанційного обслуговування за банківськими рахунками.

Бухгалтер був недобросовісним. Із листопада 2016 по жовтень 2018 року він вносив у банківські платіжні системи підприємства неправдиві відомості і зараховував на свій картковий рахунок «заробітну плату» та перераховував кошти на власну користь. 

Відео дня

Аби приховати походження цих грошей, бухгалтер переводив їх у готівку, на інші банківські рахунки та рахунки третіх фізичних осіб, а також сплачував різні платежі.

 «Оборудки» залишились поза увагою керівника. Він не контролював дії свого підлеглого та не стежив за ефективним використанням та збереженням майна комунального підприємства. Така його службова недбалість «коштувала» підприємству понад 5,5 мільйонів гривень. 

Прокурори вже направили до суду обвинувальний акт стосовно екс директора комунального підприємства міста за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Щоправда імені винуватця поки не розголошують. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олексій

    Мерія не контролює не тільки Спецкомунтранс . Мерія не контролює і той  безлад , який творить керовнік Водоканалу , він безпідставно звільняє людей , роздає догани за невиконання незаконних своїх вказівок , працівники масово через суди успішно оскаржують такі рішення брехливого паталогоанатома .

    Пане мер , Ви ж чудово проінформовані про ті знущання та приниження в.о.директора водоканалу над людьми , скарг предостатньо - так доколе ?
  • Валерий Златогурский

    Це Спецкомунтранс. Мерія не контролювала, тому таке й трапилось. Ганьба.
  • ЧитачЧитачів

    Та бухгалтер - геній.

keyboard_arrow_up