Кримінальна Хмельниччина. Які злочини найчастіше скоюють в різних містах (ІНФОГРАФІКА)

Кримінальна Хмельниччина. Які злочини найчастіше скоюють в різних містах (ІНФОГРАФІКА)
  • У містах Хмельницької області за цей рік скоїли тисячі злочинів.
  • Серед них крадіжки, грабежі, мордування та вбивства. 
  • Дізнавайтеся, де і що трапляється найчастіше.
  • Підготували для вас інфографіку. 

Новини про знайдені наркотики, ошуканих бабць чи конфлікти, що закінчуються бійкою щоденно з’являються на різних ресурсах. Відбувається все це як в обласному центрі, так і інших містах Хмельниччини. У період із 1 січня по 30 листопада цього року у різних підрозділах Нацполіції в Хмельницькій області зафіксували 23 284 злочинів. З них найбільше розслідують правоохоронці Хмельницького районного управління поліції. Про все це журналістці vsim.ua стало відомо із відповіді ГУНП в Хмельницькій області на інформаційний запит.

Всі справи, за якими відкрили кримінальні провадження, перебувають на різних стадіях досудового розслідування. Найбільше тих, щодо яких продовжують тривати слідчі дії. 

Журналістка ВСІМ дізналася, за якими статтями були відкриті кримінальні провадження цьогоріч. А саме - ті, що перебувають в підрозділах Нацполіції, які займаються розслідуванням злочинів у містах Хмельниччини. 

Відео дня

У більшості містах на першому місці - крадіжки. Шахрайства, умисні легкі тілесні та правопорушення, що пов’язані з наркотиками - все це також популярні злочини в області. 

Наприклад, у Хмельницькому найчастіше стаються ті правопорушення, що пов’язані з крадіжками, наркотиками, шахрайством, підробленням документів, умисними легкими та середніми тілесними ушкодженнями. 

Одиничні випадки - погроза або насильство щодо працівника поліції, незаконне поміщення в заклад з надання психіатричної допомоги або викрадення людини. Крім того, цьогоріч в місті зафіксовано 12 вбивств та 7 згвалтувань. 

У Волочиську найчастіше стаються крадіжки, злочини, що пов’язані з наркотиками, нанесення умисних легких та середніх тілесних ушкоджень, шахрайства, підроблення документів. Є випадки побоїв і мордування та порушення правил безпеки дорожнього руху.

Рідше трапляються такі злочини, як завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, службова недбалість чи зловживання владою або службовим становищем. У Волочиську цьогоріч сталося 4 умисних вбивства та 1 згвалтування. 

У Городку, як і в попередніх містах, сталося найбільше крадіжок. Чимало випадків нанесення легких й середніх тілесних та шахрайства. Серед інших поширених кримінальних правопорушень - вирощування маку чи конопель та порушення правил безпеки дорожнього руху. 

Найменше цьогоріч скоювали таких злочинів, як умисне заподіяння тяжких тілесних та підроблення документів. Вбивств у Городку сталося 3.

У Деражні окрім крадіжок та нанесення легких тілесних, часто підробляють документи, займаються службовим підробленням, грабежами й безгосподарським використанням земель. 

Найменше виникає злочинів, пов’язаних із порушенням недоторканості житла та ухиленням від сплати аліментів. На відміну від вище згаданих міст, у Деражні зафіксований всього один випадок шахрайства. Вбивств цього року сталося 3. 

У Дунаївцях також не обходиться без крадіжок, шахрайств чи нанесення легких тілесних ушкоджень. Крім того, у місті є випадки підроблення документів та грабежів. 

Злочинів на кшталт “самоправство” чи "вирощування маку або конопель" в Дунаївцях найменше. За цей рік у місті сталося 1 вбивство.

Ізяслав відрізняється від інших міст такими злочинами, як побої і мордування та незаконне заволодіння авто. Крадіжки та шахрайства - в цьому місті, як і в попередніх - на перших місцях.

Умисне знищення чи пошкодження майна або ж грабіж - подібне стається в Ізяславі вкрай рідко. Також цьогоріч було 2 випадки умисного вбивства. 

У Кам’янці до злочинів, що скоюють найчастіше, відноситься підроблення документів, правопорушення, пов’язані з наркотиками, а також побої і мордування. Менше випадків становлять грабежі та нанесення тяжких тілесних. За цей рік в Кам’янці-Подільському було 7 вбивств.

Красилів - місто, де цьогоріч скоїли найбільше крадіжок, шахрайств і злочинів, що стосуються зловживання службовим становищем. Рідше в місті траплялися погрози вбивством та випадки нанесення тяжких тілесних. Вбивств у Красилові цьогоріч сталося 3.

У Нетішині крім крадіжок, шахрайства і нанесення легких тілесних, було чимало випадків грабежу, злочинів, пов’язаних з наркотиками, незаконне заволодіння авто та порушення недоторканості житла.

Менше в Нетішині випадків, що стосуються зловживання службовим становищем або зайняття забороненими видами господарської діяльності. Крім того, було 2 випадки умисного вбивства.

У Полонному за рік було 39 випадків крадіжок і стільки ж нанесення легких тілесних ушкоджень. Також були випадки порушення правил безпеки дорожнього руху й грабежі. 

До злочинів, яких було найменше відносяться - ухилення від сплати аліментів та незаконне поводження зі зброєю. За рік у Полонному відкрили одне кримінальне провадження за статтею ККУ "Умисне вбивство".

Окрім найпоширеніших злочинів, що є майже в кожному вище описаному місті, в Славуті були випадки незаконної порубки дерев та побоїв і мордувань. Натомість менше правопорушень, що стосуються викрадення людей та хуліганства. Також за рік у Славуті сталося 3 умисних вбивства. 

Старокостянтинів - місто, в якому крім крадіжок чимало грабежів, а також є злочини, пов’язані з підробленням документів. Крім того, є кримінальні правопорушення, що стосуються наркотиків. Найменше в Старокостянтинові погроз вбивством, порушення недоторканості житла та умисних вбивств, яке цьогоріч зафіксували одне. 

Серед поширених злочинів у Шепетівці ті, що пов’язані з наркотиками. Таких було 78. Чимало за цей рік сталося крадіжок, шахрайств і випадків нанесення легких тілесних ушкоджень. Також було зафіксовано одне згвалтування та один випадок, що віднесли до статті ККУ “Побої і мордування”. Крім того, за цей рік було 4 умисних вбивства. 

Детальніше дізнавайтеся про все в інфографіці.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up