Мешканець Хмельниччини підробляв документи для втікачів від армії за кордон (ФОТО ВІДЕО)

Мешканець Хмельниччини підробляв документи для втікачів від армії за кордон (ФОТО ВІДЕО)
Фото з сайту Хмельницької обласної прокуратури
  • За свої послуги брав 4 500 доларів з одного клієнта. 

Житель Кам’янець-Подільського району налагодив схему незаконного переправлення через державний кордон осіб, що підлягають мобілізації. 61-річний чоловік діяв разом з іншими поки невстановленими слідством особами. Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

Він підробляв документи, що дають право виїхати з України в умовах воєнного стану.

Як встановили правоохоронці, організував діяльність групи власник місцевої фотостудії, а його спільниками були лікарі та підприємці, які займаються пасажирськими перевезеннями.

Відео дня

Спочатку ділки виготовляли підроблені COVID-сертифікати та довідки ПЛР-тестів і вносили відповідну інформацію до баз даних. Після вторгнення росії на територію України змінили «профіль» – налагодили «схему» перетину кордону чоловіками призовного віку. Зокрема, виготовляли необхідні для цього фіктивні документи щодо наявності у «туристів» інвалідності.

За фальшивками країну мали покинути четверо чоловіків призовного віку. Підозрюваний брав по 4500 доларів з кожного з них.

Наразі чоловіка затримали. Правоохоронці провели обшуки за місцем його проживання та в автомобілях. В нього конфіскували 17 500 доларів, мобільні телефони та підроблені пенсійні посвідчення.

Слідчі дії тривають, встановлюють особи інших причетних до злочину. Наразі обирають запобіжний захід організатору схеми.

Нагадаємо, незаконне переправлення осіб через державний кордон України карається ув'язненням на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: Затримали трьох хмельницьких військових, які переправляли втікачів від армії за кордон

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олексий Гаворський

    а спики в війскомат хто оформив непридатним до армії а мед комісія  де  армії
  • Олексий Гаворський

    та нетільки його а печать а бланки а підпис фамілії дебрав ским неподілив
  • Василь Тонкошкур

    Таких підарасів тільки на перодову

    Elena Polyakova reply Василь Тонкошкур

    Василь Тонкошкур такі «під@раси» якраз на передовій не потрібні, там воюють порядні хлопці і патріоти, «під@раси» по ту сторону, в рф
  • Оксана Салюк

    Виганяти з України нехай іде в слід за російським кораблем. Таким не місце в нашій незалежній вільній Україні.

keyboard_arrow_up