Затримали трьох хмельницьких військових, які переправляли втікачів від армії за кордон

Затримали трьох хмельницьких військових, які переправляли втікачів від армії за кордон
  • У Хмельницькому затримали трьох військослужбовців, які за гроші переправляли чоловіків призовного віку до Польщі.

  • Втікачі видавали себе за волонтерів, які супроводжують гуманітарні вантажі для однієї з військових частин міста.

Працівники Державного бюро розслідувань у Хмельницькому затримали трьох військових, які переправляли чоловіків призовного віку за кордон. Правоохоронці у співпраці з Хмельницькою обласною військовою адміністрацією викрили схему переправлення до Польщі військовозобов’язаних громадян України під виглядом осіб, що супроводжують гуманітарні вантажі для потреб однієї з військових частин міста.

Злочинну схему організував військовослужбовець цієї частини та залучив до протиправної діяльності ще двох підлеглих. За свої послуги ділки брали в еквіваленті від двох тисяч доларів США (майже 60 тисяч гривень за курсом НБУ на 31 березня).

Задокументовано декілька фактів отримання грошей від потенційних замовників. Одного з військових було затримано «на гарячому» під час отримання частини плати 600 доларів США. Під час обшуку в кабінеті організатора схеми було знайдено 140 тисяч гривень.

Відео дня

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо оголошення трьом затриманим про підозру. Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (хабарництво), частиною 5 статті 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) КК України.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді тримання під вартою на строк до п'яти років. Про це сьогодні, 31 березня, повідомили на сайті територіального управління ДБР у Хмельницькому.

Підготувала Ірина Олійник.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Ніла Побережна

    Віддайте їх волонтерам щоб завезли на фронт як гума
  • Оксана Оксана

    Кому війна ,а кому мати рідна...
  • Світлана Буділовська

    Конфіскувати гроші і віддати на армію.
  • Петро Ткачук

    Розстріляти в воєнний час

keyboard_arrow_up