Московський піп з Хмельниччини постане перед судом за підтримку агресії росії

Московський піп з Хмельниччини постане перед судом за підтримку агресії росії
Фото: СБУ
  • Правоохоронці підтердили злочинні дії священника.

  • Справу передали в суд.

На Хмельниччині судитимуть священнослужителя Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП), який розпалював релігійну ворожнечу та підтримував російську агресію.

Про це повідомили у пресслужбі Шепетівської прокуратури.

За даними правоохоронців, обвинувачується настоятель храму Шепетівської єпархії УПЦ (МП).

Відео дня

Як йдеться в дописі, починаючи з грудня 2021 року, сорокарічний священник використовував заборонену в Україні російську соцмережу «вконтакте» і поширював російські фейки про війну в Україні та міжконфесійні відносини.

В прокуратурі кажуть: на своїй сторінці чоловік викладав дописи, в яких виправдував і визнавав законними військові дії росії проти України. Так, наприклад, збройну агресію рф священник називав «громадянським конфліктом». Крім того, зазначається, що клірик ображав парафіян інших релігійних громад.

Правоохоронці підтвердили такі його дії і з’ясували всі обставини. Справу передали до суду. Невдовзі священнику мп винесуть вирок. За це йому загрожує обмеженням або позбавленням волі до п’яти років, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Читайте також: Розбита голова та пошкоджене майно: деталі конфлікту між УПЦ та ПЦУ в Красилові

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up