На Хмельниччині браконьєр наловив риби на півмільйона (ФОТО)

На Хмельниччині браконьєр наловив риби на півмільйона (ФОТО)
Тут і далі - фото з Фейсбук Хмельницької області

 

  • Водна поліція зловила браконьєра на річці Калюс поблизу Куражина.

  • Серед його здобичі знайшли червонокнижну рибу.

 

Браконьєра впіймали сьогодні,10 серпня, близько 03:30 години ночі. Рибалка займався незаконним промислом на річці Калюс, поблизу села Куражин на Новоушиччині.

45-річний чоловік ловив рибу з гумового човна. Він закинув аж п'ять ставних сіток загальною довжиною близько 700 метрів

Відео дня

Серед улову правоохоронці знайшли й 7 штук червонокнижної риби вирезуб. Збитки, завдані рибному господарству України цими незаконними діями, сягають понад півмільйон гривень. Про це повідомляє Поліція Хмельницької області.

На чоловіка склали протокол за статтею “Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України” Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі відкрили також кримінальне провадження за статтею “Незаконне заняття рибним промислом” Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, наприкінці квітня неподалік селі Нетечинці на Віньковеччині поліцейські впіймали браконьєра. Чоловік теж рибалив на гумовому човні та встиг вполювати 168 рибин. Копи також конфіскували в нього 4 сітки та човен. Ця незаконна риболовля завдала збитків на майже 268 тисяч гривень. Порушника затримали. Вирок суду був таким: відшкодувати державі 260 тисяч компенсації та 2 роки обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up